Volvo a nikkelallergia ellen

Volvo sajtóközlemény: A nikkelkibocsátás csökkentésével is küzd a Volvo az allergia ellen. A Volvo szerint közel 120 millió nikkelallergiás ember él az iparilag fejlett országokban. Rájuk gondolva tettek a nikkelkibocsátás csökkentéséért.

alt

A nikkelallergia az allergiás kontakt dermatitis egyik leggyakoribb kiváltó oka az iparilag fejlett országokban. Becslések szerint a nők 15%-a és a férfiak 5%-a, azaz az iparilag fejlett országokban közel 120 millió ember szenved nikkelallergiában. Bőrükön viszketéssel járó kiütések jelennek meg, ha nikkelötvözetet tartalmazó fémfelülettel érintkeznek.

Számukra ezért rendkívül fontos, hogy kerüljék a kontaktust a nikkeltartalmú fémekkel. Helyzetüket sajnos megnehezíti, hogy nagyon sok mindennapi termék tartalmaz nikkelt: a pénzérméktől az óraszíjakig, a napszemüvegkerettől a nyaklánckapocsig - továbbá az autók belterében is számos ilyen ötvözetet használnak.

Az allergiások tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál, hogy azok nikkelkibocsátási értéke megfeleljen a vállalat által meghatározott értéknek.

A Volvo-modellek valamennyi fémbevonatú beltéri alkatrészének nikkelkibocsátását minimalizálták - ennek köszönhetően például a belső ajtónyitók, a sebességváltókar, a kulcs, a Volvo-embléma a kormánykeréken és a klímaszabályozó gomb is minimális mennyiségű nikkelt tartalmaz csak.

A nikkeltartalmú alkatrészeket nikkelmentes bevonattal látták el, és mindegyik esetében ellenőrizték, hogy a kibocsátási érték megfeleljen a Volvo szigorú előírásainak. A Volvo nikkelkibocsátásra vonatkozó szabványa a teljes modellválasztékra érvényes.

- A Volvo Cars, beszállítóival közösen, hosszú ideje munkálkodik az utastérben található allergén összetevők csökkentésén. Valamennyi textil- és bőrbevonatunk rendelkezik az Öko-Tex Standard 100 minősítéssel, valamint a kilenc különböző utastérrel gyártott négy Volvo-modellünket a svéd Asztma és Allergia Szövetség is felvette az ajánlott autók listájára, a beltéri levegő minőségének köszönhetően – mondta Andreas Andersson, a Volvo Cars tiszta autóbelsőkért felelős munkatársa.
 

 

forrás: hahu.hu 

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy