Elárverezik a vak művész új S60-as festményét

eas602

A festményre december 17-ig lehet licitálni az eBay-en. A vételárat a Vakok Világszövetségének ajánlja fel a Volvo Cars.

 

A páratlan tehetségű világtalan művész, a török Esref Armagan meghívást kapott a Volvo Car Corporation svédországi központjába, hogy fessen egy képet az eddig be nem mutatott Volvo S60-as modellről. Az eseményről a VolvoWiw is beszámolt korábban. A festményre közép-európai idő szerint december 7-én este 20.00 órától december 17-ig lehet licitálni az eBay webhelyen. A vételárat a Vakok Világszövetségének ajánlja fel a Volvo Cars.

A Volvo Car Corporation úgy döntött, hogy árverésre bocsátja a festményt az eBay-en.

eas601

„Óriási élmény volt Esref Armagannal dolgozni. Teljes életet él, és szerintünk pontosan ez a hozzáállás jellemzi a Volvónál dolgozókat is. Az árverés és a Vakok Világszövetségének jutatott adomány teszi teljessé ezt a vállalkozást” – mondta el Lukas Dohle, a Volvo Cars élő kommunikációért és közösségi médiákért felelős igazgatója.

 

Esref Armagan vakon született, majd önerőből tanult meg perspektivikusan festeni és rajzolni, világszerte lenyűgözve a tudósokat. Alkotásai a fény és a mély színek szabadságát sugározzák. Szerepelt már a BBC és a CNN műsoraiban.

 

0000063339

 

A Vakok Világszövetsége (World Blind Union, WBU) bejegyzett kanadai jótékonysági szervezet az árverés védnöke. A bevétel teljes egészében a Vakok Világszövetségét illeti. E politikától, egyházaktól, kormányoktól független nonprofit szervezet 177 tagország több mint 160 millió vak, illetve látássérült polgárát képviseli.

 

Az árverés az eBay Canada oldalon indult, de világszerte bárhonnan elérhető a www.ebay.com/volvo címen. Az árverés december 17-én 20:00-kor ér véget.

 

 

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy