A Volvo Európában marad

Március 28-án a Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd. és a Ford Motor Company aláírta a Volvo Car Corporation tulajdonjogát érintő részvényvásárlási szerződést.

32212_1_5

A tranzakció várhatóan 2010 harmadik negyedévében fejeződik be tekintettel arra, hogy a szerződés aláírását követően még a versenyhatóságoknak is jóvá kell hagyniuk az ügyletet. A folyamat lezárásáig a Volvo Cars a Ford Motor Company tulajdonában marad.

A megállapodás részletei:

  • A Volvo termékkínálata megmarad, és a termelés a meglévő európai létesítményekben folyik tovább, miközben a Geely megfontolja a kínai összeszerelés folyamatos bevezetésének lehetőségeit a kínai és egyéb fejlődő piacokra.
  • A tranzakciós folyamat befejeztével a Volvo Cars külön vállalat lesz saját vezetőséggel a svédországi Göteborgban. A vezetőség feladata lesz, hogy fenntartsa a Volvo Cars vezető szerepét a biztonság és a tiszta, környezetbarát technológiák terén, és hogy bővítse a vállalatot mint világszerte vezető, több mint 100 piacon jelen lévő prémiumkategóriás márkát.
  • A Volvo a kínai holdingon belül független vállalatként tartja fenn a márka erősségét, és hű marad alapvető értékeihez: a biztonsághoz, a minőséghez, a környezettudatossághoz és a modern skandináv tervezéshez.
  • A Volvo továbbra is a prémiumpiacra fejleszti modelljeit.
  • A kínai erős növekedési potenciállal a Volvo célja, hogy a következő években növelje részesedését és az eladott gépkocsik számát Kínában. Kínában már most is jelentős a márka jelenléte, 2009-ben az ötödik, 2010 márciusában pedig már a Volvo harmadik legnagyobb piacának bizonyult az ázsiai ország. Kínában a prémium autók eladása az előrejelzések szerint 2010-2015 között 72%-kal fog növekedni. Ezen belül is a legnagyobb növekedés a CD és a D szegmensekben várható, melyek közül 94% a szedánok aránya (S60/S80).
  • A Volvo és a Geely külön márkastratégiát tart fenn, és más-más szegmensben tevékenykedik
  • A jelenlegi partnerkapcsolatok, illetve a Volvo beszállítókkal kötött szerződései és közös platformok használatáról szóló megállapodásai tovább folytatódnak, többek között a Ford vállalattal.
  • A Geely együttműködik a Volvóval a know-how és a hatékonyságnövelési módszerek megosztásán
  • A Geely támogatja a Volvót az alacsonyabb költségű országokból végzett beszerzések ütemtervének megvalósítása során.
  • A Geely nem tervez jelentős átszervezést a Volvónál.

 

Hozzászólások (2)Add Comment
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2010 April 02,
Mézesmadzag az van, aztán meg majd meglátjuk.
monugrabke
...
Írta: monugrabke, 2010 April 03,
Már a ford is mennyit elvett az igazi volvo fílingből, pedig a ford maga a tökély a geelyhez képest. Attól a cégtől aki képes legyártani egy ilyen autót ne várjunk semmi jót:
http://www2.uol.com.br/bestcar...cedes.jpg

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy