A Polestar indulhat a WTCC Brands Hatch-ben és Okayamában tartott futamain

volvo_green_race

Rövid vakációra készülhet idén a Volvo Cars Motorsport és hivatalos partnere, a svéd túraautó-bajnokság (STCC) résztvevője, a Polestar Racing csapata. A Polestar Racing már a július 18-i, Brands Hatch-ben megrendezett túraautó-világbajnokságra (WTCC) koncentrál, ahol bemutatkozik a csapat bioetanollal hajtott C30 DRIVe járműve Robert Dahlgren irányításával.

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy a Volvo Cars úgy döntött, ismét indulhatunk Brands Hatch-ben és az október 31-i japán versenyen Okayamában. Az elmúlt két évben egy-egy World Touring Car Championship-futamon vettünk részt, hogy autónk a legjobbakkal szemben is megmérettessen. A mostani két futamos lehetőség még jobb alkalmat kínál a megmérettetésre” – teszi hozzá Christian Dahl, a Polestar Racing vezérigazgatója.

A Polestar Racing 1996 óta dolgozik a Volvo Carsnak, és ez idő alatt fejlesztette ki a jelenlegi C30-as versenyautót. Az autóval az istálló 2009-ben megnyerte mind a csapat-, mind az egyéni STCC bajnokságot, minden versenyen elhódítva az első rajthelyet és begyűjtve a megszerezhető győzelmek felét. Amellett, hogy a Polestar az elmúlt években számos területen támogatta a Volvo Cars vállalatot Polestar Performance motoroptimalizálási technológiáival és saját építésű tanulmányautóival, például a 405 Hp C30 Performance Concept Prototype modellel, hosszú távú tervei között szerepel a Volvo egy teljes WTCC-szezonban való képviselete is.

E szándék könnyen valósággá válhat, hiszen a WTCC és a Volvo Cars Motorsport céljai egyre közelednek egymáshoz.

„Az új motorszabályozás miatt a WTCC komoly akadállyal szembesül a növekedés terén. Ugyanakkor látjuk azt is, hogy egyre több nemzeti bajnokság kezd távolodni a FIA S2000 szabályozási rendszerétől, és ennek során gyártói szempontból nemkívánatos döntéseket és rendelkezéseket hoznak” – nyilatkozta Alexander Murdzevski Schedvin, a Volvo Cars motorsportokért felelős kereskedelmi igazgatója. „Mi továbbra is a WTCC-ben érvényes FIA S2000-es szabályok szerint építjük autóinkat. Éppen ezért adtunk zöld utat a Polestarnak a versenyképesség további értékeléséhez. Emellett felkértük őket, hogy dolgozzanak ki pénzügyi és technológiai terveket a 2011-es WTCC-szezonra, beleértve ebbe a jelenlegi C30-as autó a FIA előírásainak való teljes körű megfelelésének kérdését is.”


További információ a www.volvocars.hu weboldalon található.
Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy