Elindult a Volvo V60 gyártása

34695_1_5

Megkezdődött az új Volvo V60 sportkombi gyártása a torslandai üzemben. A V60 a vadonatúj S60 szedánnal együtt a Volvo eddigi legdinamikusabb modellje. A teljes gyártási kapacitás elérése után körülbelül 240 darab V60 fog legördülni a gyártósorról naponta.

- volvowiw.hu hírszerkesztő
Az új Volvo V60 sportkombi első, tesztelésre szánt prototípusa még januárban hagyta el a torslandai gyárat a sorozatgyártás előkészítésének részeként. Most azonban már a vásárlók számára gyártják az autókat, és nem mellékesen a V60 az első olyan modell, amely Volvo Car Corporation GPDS nevű (Global Product Development System – globális termékfejlesztési rendszer), új gyártási rendszerében készül.

34729_1_5

Az elkövetkezendő hetekben naponta körülbelül 60 autó gyártását tervezi az üzem. Szeptember közepére a napi gyártási sebesség több mint 100 autóra növekszik, majd november elejére a gyár eléri teljes kapacitását, a napi 240 darab Volvo V60-at.

„Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy munkatársaink kiváló munkát fognak végezni, és a gyártás bevezetése a legjobban sikerültek egyike lesz – ha nem a legjobb – a torslandai üzem történetében" – nyilatkozta Magnus Hellsten, Volvo Car Corporation gyártásért felelős alelnöke.

Éves szinten várhatóan 50 000 darab V60 modell fog elkészülni, amelyek 90%-a az európai piacon talál majd vevőre. Az öt legnagyobb piac Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Olaszország és Németország.

 

Az eddigi legjobb minőségi eredmények
Mindent egybevetve, a torslandai üzemben öt különböző Volvo modellt gyártanak. Az új V60 mellett itt készül az S80, a V70, az XC70 és az XC90. Az elmúlt év során összesen 102 762 autó gördült le a gyártószalagokról. Ebben az évben a gyártott autók száma várhatóan eléri a 135 000 darabot.

 

A gazdasági válság következményeként a gyár is nehéz időszakot élt át, de mostanra sikerült talpra állni. Munkatársaink hatalmas erőfeszítéseket tettek a hatékonyság növelése és a szabványosított munkamódszerek bevezetése terén. Már most kiváló minőséget vagyunk képesek biztosítani – a valaha elért legjobbat. Ezért nagyszerű érzés, hogy egy új típussal bővíthettük gyártási portfóliónkat" – tette hozzá Magnus Hellsten.

A 2010. szeptember 1-jétől érvényes hazai Volvo árlista már a V60-as modellek árát is tartalmazza. A V60 sportkombi induló ára 9.290.000 forint.

33337_1_5

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy