Ínyenceknek való vezetési tulajdonságok
Bemutatkoznak a teljesen új Volvo S60 és V60 modellek R-Design változatai, amelyek igazi sportautós érzést biztosítanak, a különleges futómű pedig gondoskodik arról, hogy a vezetési élmény se maradjon el a látvány ígéretétől.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.  "A teljesen új S60 és V60 modellek az eddigi legsportosabb autóink. Az R-Design kiviteleket pedig még sportosabbá tettük, így tökéletes választást jelentenek az igazi ínyencek számára” – mondta Magnus Jonsson, a Volvo Cars termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese.  

Sportos, sportosabb, legsportosabb – a Volvo Cars úgy döntött, hogy egyetlen egészként tekint a teljesen új S60 és V60 R-Design változatokra. A vállalat ezért a formatervet és a futóművet párhuzamosan fejleszti, hogy egyetlen, jól összecsiszolt terméket kínálhasson. 

„Az S60 és V60 modelljeinket azon vásárlóknak fejlesztettük, akik a személyiségükhöz tökéletesen illő járművet keresnek. Az R-Design kivitelekkel pedig a fiatalabb korosztályt célozzuk meg. Arra számítunk, hogy az S60 és V60 modellek mellett döntő vásárlóink 10 százaléka választja majd az R-Design kivitelt azokon a piacokon, ahol kapható lesz. Célunk, hogy ezen ügyfelek egyharmadát a versenytársaktól csábítsuk át” – mondta Magnus Jonsson. 

A Volvo Cars futómű-szakértői megtették a következő lépést a még izgalmasabb vezetési élmény elérése érdekében. „Az R-Design kivitelek futóművében még közvetlenebbé tettük a kormányzást, agilisabbá az autót, és robusztusabb megjelenésű formát alkottunk, mint a teljesen új S60 és V60 modellek esetében” – mondta Stefan Sällqvist, a Volvo Cars járműdinamikáért felelős részlegének vezetője. 

Áttervezett orr

A teljesen új Volvo S60 és V60 R-Design formája számos területen megújult, kívül és belül egyaránt. 

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. Az autók külsején azonnal feltűnik az áttervezett orr, amelyet egy fényes, zongorafeketére festett hűtőrács díszít. A sportos külsőt még jobban kihangsúlyozzák a színre fújt karosszériaelemek, az egyes részletek különleges, matt fényezése, illetve az autó orrán és hátulján is megtalálható hatszögletes minta. A feltűnő, duplacsöves kipufogó és az egyedi, ötküllős, 18 colos Diamond cut felnik szintén ráerősítenek a sportosságra. A képeken szereplő változat piros színt kapott, azonban a Volvo S60 és V60 R-Design változatok hét egyéb színben is rendelhetők. 

Sportülés  új párnázattal

„A párnázat felveszi a benne ülő személy alakját, de ugyanakkor merev is, ami a két, eltérő keménységű rétegnek köszönhető. Ennek eredményeként a sofőröknek testalkatuktól függetlenül jó oldaltartást biztosít az ülés” – magyarázta el Magnus Jonsson. 

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. A sofőr és az első utas egyaránt sportülésben foglalhat helyet, amelyben az S60 és V60 modellekből származó háttámla új párnázatot kapott, így még jobb oldaltartást biztosít. A különleges bőr-textil üléshuzat fekete-világos kerámia színkombinációval vagy teljesen feketében rendelhető, és mindkét kivitel kontrasztos színű varrással készül. A belső tér további meghatározói a különleges kormánykerék, a sebességváltó és a szőnyegek. 

Bemutató  2010 őszén

„A teljesen új S60 és V60 a sikeres R-Design változatok új megközelítését képviseli. Ezúttal még tovább léptünk: a célunk egy összefüggő egész, egy vérbeli, sportos megjelenésű és kiváló vezetési élményt nyújtó autó megalkotása volt. Ezek a változatok egy lépéssel közelebb visznek az igazi, autentikus sportkocsik felé” – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat az új modellekről Magnus Jonsson. 

A teljesen új Volvo S60 és V60 R-Design változatok 2010 őszén mutatkoznak be. A legnagyobb piac Nagy-Britannia, az Egyesült Államok (itt csak az S60 R-Design lesz elérhető) és Közép-Európa. 

„Az R-Design változatok eddig is segítettek növelni az eladásainkat és megszólítani a fiatalabb vásárlókat. Úgy gondoljuk, hogy a teljesen új S60 és V60 R-Design még nagyobb sikereket fog elérni” – tette hozzá Magnus Jonsson. 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy