A Volvo C30 DRIVe elindul a 2011-es WTCC bajnokságon

c30sportA túraautó-világbajnokságon Robert Dahlgren vezeti azt a C30 modellt, amellyel a Volvo Cars megnyerte a svéd túraautó-bajnokságot.  A Volvo Cars zöld utat adott a Polestar Racing csapatnak, amely 1996 óta a Volvo hivatalos motorsport partnere, így az istálló egy Volvóval vághat neki a 2011-es túraautó-világbajnokságnak (WTCC). A Polestar a 2011-es versenysorozat versenyein egy Volvo C30 DRIVe modellel fog indulni, amelynek pilótája Robert Dahlgren lesz.

A 2011-ben elért versenyeredmények azonban másodlagosak, bármilyen fontosak is. A Polestar első és legfontosabb feladata ugyanis az autó és a bajnokság felmérése, annak érdekében, hogy a Volvo 2012-es hivatalos nevezéséhez megfelelő műszaki és üzleti alapot biztosítson a Volvo Cars számára.

„Rendkívül boldogok és büszkék vagyunk arra, hogy bizalmat szavaztak nekünk. Nagy kihívás előtt állunk, erre azonban már hosszú évek óta készültünk. A csapatunk kiválóan működik, és már meg is kezdtük a felkészülést” – nyilatkozta Christian Dahl, a Polestar Racing vezérigazgatója.

Korábban a Volvo a 240-es modellel megnyerte az európai túraautó-bajnokságot, az S40 modell pedig a brit túraautó-bajnokság győztese volt. A Volvo emellett a svéd túraautó-bajnokságon is győzelmet aratott a 850-es, S40-es, S60-as, illetve legutóbb a C30-as modellel. 2011-ben a Volvo arra készül, hogy visszatérjen a motorsport nemzetközi színterére.

„A Volvo versenyzési hagyományai a túraautó kategóriában messzire nyúlnak vissza, és most lehetőséget látunk arra, hogy 2012-től a WTCC révén ezt globális üzleti eszközzé alakíthassuk át. Rendkívül fontos, hogy a versenysorozat műszaki és üzleti tényezői összhangban legyenek a törekvéseinkkel, és a Polestar csapatának erről kell bizonyosságot szereznie számunkra 2011-ben” – mondta Magnus Jonsson, a Volvo Cars termékfejlesztésért felelős elnökhelyettese és a Motorsport bizottság elnöke.

A Volvo rajongóinak azonban nem kell 2011-ig várniuk arra, hogy verseny közben láthassák a Volvo C30-as modellt. Egy hónap múlva a Polestar és Dahlgren a WTCC Okayamában (Japán) rendezett futamán, a 2011-es WTCC szezon bemelegítő versenyén fog részt venni.

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy