Bemutatkozott a V60


2010. október 27-én hivatalosan is bemutatta a Volvo Autó Hungária a Volvo Galériában az új Volvo V60-as modellt. Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd röviden bemutatta a legújabb modelljüket. Kiemelte, hogy az új S60 modellel egy új korszakot indított a Volvo, hiszen nemcsak egy elegánsabb, dinamikusabb, sportosabb gyártmánysorozatot, hanem a vezetési élményeknek olyan fokát sikerült elérniük, amit eddig még soha.

 

S bár az autóipar ma Magyarországon nem éppen a húzó ágazat, de a szeptember óta piacon lévő S60-ból ezidáig száz darabot már sikerült eladni, s ez nagyon jó teljesítmény, mely egyben azt is mutatja, hogy a vásárlók egyre inkább fordulnak, az időtálló, megbízható márka felé.

A V60-as megjelenése kettős cél elé állítja a Volvo céget. Egyrészt, az eladásban kell jelesül helyt állnia, meghatározott célszámok alapján, másfelől remek alternatívája az S60-nak, hiszen olyan csomagtérrel rendelkezik, amelybe egy egész bicikli, búvárfelszerelés, vagy nagyobb tárgyak is gond nélkül elhelyezhetők. Ez már nem nagy kocka-kinézetű kombi, hanem egy kifejezetten elegáns megjelenésű, kecses, alacsony, inkább a kupékhoz hasonlítható forma.

 

Miben más?

A teljes körű bizonsági szolgáltatásokkal rendelkező autócsoda olyan kiegészítőkkel rendelkezik, amelyek valamennyi elvárt kényelmi és biztonsági igényt kielégítenek. Az európai utakra, valamint a sportos és dinamikus vezetési stílusra fejlesztett speciális futómű került beépítésre a V60-ba, míg a tengerentúlon inkább a komfortosabb, finomabb rugózást részesítik előnyben.

A motorokat tekintve, a D3, D5, 2.0T, T6 az, amivel találkozhatunk, s itt ezek a számok nem a hengerek számát jelentik, hanem egy bizonyos lóerő tartomány kifejezésére szolgálnak. Teljes a paletta a sportos benzines és a takarékos, de dinamikus dízel motorok terén egyaránt.

Ezeken túlmenően nem lehet szó nélkül hagyni a biztonsági fejlesztéseket, amelyek már ezt a modellt is jellemzik. Ebben a kategóriában, melybe az S60 is már beletartozik, világújdonságként mutatja be a Volvo a gyalogosészlelő rendszert, mely a beépített radarra és kamerára alapozva figyelmezteti a sofőrt a gyalogosra, s 35 km/h sebesség alatt akár el is kerülhető a baleset, hiszen e sebesség alatt a fékezés automatikus és már nem a vezető reakcióidején múlik, hogy mekkora lesz a féktávolság.

A City Safety koccanásgátló rendszer is az alapfelszereltség része, észleli az autó újtába kerülő tárgyakat, figyelmeztet és 30 km/h óra alatti sebesség esetén elkerülhetők a ráfutásos balesetek is.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer 65km/h sebességnél aktiválódik, így elkerülhető, hogy figyelmetlenség miatt a vezető áttérjen a szembejövő, ellentétes irányú sávba. Szándékos sávváltásnál a rendszer nem figyelmeztet.

Az elalvásból eredő balesetek is minimálisra csökkenthetők, speciálisan erre a problémára fejlesztett, elalvásra figyelmeztető rendszer segítségével. Az utat figyelő digitális kamera, a kormánymozgást érzékelő szenzorok jelei, a megszokottól eltérő viselkedés esetén figyelmezteti a vezetőt, hogy az tartson pihenőt.

 

Célok


Eladási szempontból célként van kitűzve, hogy idén negyven darabot el kell adni a V60 modellből, s ez igencsak irreálisnak tűnhet, hiszen a V-típusú autók nem épp a legnépszerűbb autók közé tartoznak, de a jelek mégis azt mutatják, hogy a megnövekedett biztonsági szolgáltatások és megbízhatóság rácáfolnak erre, hiszen már húsz eladott autónál járnak magyarországi viszonylatban, az év végére is reális a célok teljes mértékű elérése.

A jelenlévők a tájékoztatót követően beülhettek, átnézhették az autót, kérdéseket tehettek fel a megjelent vezetők felé és alkalom nyílt arra is, hogy további technikai és árinformációt tudjanak meg az új modellekről. Hamarosan tesztelésre is lehetőség lesz, már csak egy picit kell rá várni.

Hozzászólások (3)Add Comment
inrock
...
Írta: inrock, 2010 November 01,
"a szeptember óta piacon lévő S60-ból ezidáig száz darabot már sikerült eladni"

"idén negyven darabot el kell adni a V60 modellből ... már húsz eladott autónál járnak magyarországi viszonylatban"

Azért ezek korrekt eladási számok magyar viszonylatban.
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2010 November 02,
„Ez már nem nagy kocka-kinézetű kombi, hanem egy kifejezetten elegáns megjelenésű...”

Szerintem kifejezetten elegánsak voltak a kockák is. Senki ne mondja hogy egy 960 kombi nem elegáns!
charlotte
...
Írta: charlotte, 2010 November 02,
Ez elég szubjektív, nézőpont és ízlés kérdése. smilies/smiley.gif

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy