Influenza ellen szűrővel

aa_filter04Az autók egyik legelhanyagoltabb szűrője kétségkívül a pollenszűrő. Bár ennek „elkoszolódása” nem teszi tönkre az autót, a bent ülők egészségére viszont komoly veszélyt jelent. Főleg most, amikor a baktériumok és a vírusok már a „spájzban vannak”.

Csörgő Balázs

A pollenszűrő az egyik olyan hely, ahol a mikroorganizmusok szívesen megtelepednek. Ez a szűrő koszt, port pollent szűr ki a levegőből, megakadályozva ezáltal, hogy azok az utastérbe kerüljenek. A beltéri szűrőt ezért évente illetve 15 000 kilométerenként cserélni javasolt. A beltéri szűrő könnyen hozzáférhető és rövid időn belül eltávolítható. Mégis valahogy a szervizek során soka elsiklanak felette. A beépítését már az 1990-es évek elejétől megkezdte a legtöbb gyártó, a klímával szerelt autóknál pedig majd minden esetben találhatunk pollenszűrőt. A csere elmulasztása miatt, a szűrőben, illetve a csövekben megszaporodhatnak a baktériumok és gombák, akár komoly betegségeket is okozva, ráadásul ha koszos az alkatrész az utastér is jobban párásodik, ami veszélyes lehet, különösen télen.

A beltéri szűrők (más néven pollenszűrők) a bennülőket védik meg a beáramló külső levegő káros hatásaitól. Különösen keresett termék napjainkban az aktívszenes beltéri szűrő. Ezt a változatot mind gyakrabban építik be az autókba már a szerelőszalagon. A szűrő képes arra, hogy a por, virágpor, baktériumok mellett a kellemetlen szagú gázokat is visszatartsa, valamint az ózont és a nitrogén-oxidokat. Az aktívszenes szűrők minden átalakítás nélkül egyszerűen beépíthetők az azonos méretű hagyományos pollenszűrő helyére.

Kimondottan aktuális ez az alkatrész a fertőző betegségek kapcsán, hiszen egészségünk megóvásához ez is aktívan hozzájárul a mostani betegségekkel teli időszakban!

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy