V. Volvo Vizilabda Kupa
volvo_vizilabdaIdén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Volvo Vízilabda Kupa, amelynek február 23. és 25. között a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont. A háromszoros olimpiai bajnok hazai válogatott ellenfele ezúttal Kanada, Ausztrália valamint Németország nemzeti csapata lesz.
A Volvo Autó Hungária és a Magyar Vízilabda Szövetség 2007-ben kötött szerződése értelmében az általános támogatói megjelenés mellett a Volvo névadó szponzora a minden év tavaszán megrendezett nemzetközi tornának. A hazai sportra kiemelt figyelmet fordító Volvo Autó Hungária a szövetség mellett külön támogatni kívánja az utánpótlást is, ezért a miskolci tornán minden magyar gól után 50.000 Ft-ot ajánl fel, amit a szövetség kiemelt tehetséggondozásra fordít.

„A Volvo kupa öt évre visszanyúló történetében minden alkalommal valamelyik vidéki város fedett uszodája adott otthont a megmérettetésnek. Debrecen, Kecskemét, Eger és Hódmezővásárhely után idén, a borsodi megyeszékhelyre esett a szervezők választása. Bízunk benne, hogy az immár hagyománnyá vált Volvo Vízilabda Kupa, illetve a hazai férfi vízilabda-válogatott kiemelkedő sikerei motiválják és erősítik a fiatalokat abban, hogy elkötelezzék magukat az aktív sportolás mellett. Szeretnénk, ha 10 év múlva is a magyar válogatott lenne a Volvo kupa fő esélyese, ezért is egészítettük ki a szövetséggel kötött együttműködésünket a kiemelt tehetséggondozással” – mondta el Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója.

Program

Február 23., szerda:
17:00 óra: Kanada – Németország
19:00 óra: Magyarország – Ausztrália

Február 24., csütörtök:
17:00 óra: Ausztrália – Kanada
19:00 óra: Magyarország – Németország

Február 25., péntek:
17:00 óra: Németország – Ausztrália
19:00 óra: Magyarország – Kanada

A házigazda magyar csapat mérkőzéseit a SportKlub televízió a helyszínről élőben közvetíti.

Valamennyi Volvo Kupa rendkívül sikeres, teltházas rendezvény volt. A magyar pólósok a tavalyi sorozat utolsó mérkőzésén szoros küzdelemben 10-8-ra győztek az idén újra részt vevő kanadai csapat ellen, kiharcolva ezzel a tornaelsőséget. Az idei programon való szereplésével dr. Kemény Dénes válogatottja megkezdi a felkészülést az év legfontosabb eseményére, a július 16. és 31. között zajló sanghaji világbajnokságra.

Az V. Volvo Kupán részt vevő országok közül legtöbbször Németországgal csapott össze a magyar válogatott. Az eddigi 134 mérkőzés 93 magyar és 23 német győzelemmel zárult, a két csapat 18 esetben döntetlen eredményt ért el. Az ausztrál együttes hatvanötödik alkalommal találkozik hazánk vízilabda-válogatottjával. A legemlékezetesebb mérkőzés a pekingi olimpián játszott, 13-12 arányú magyar diadalt hozó összecsapás volt. Kanada válogatottjával eddig 31 alkalommal játszottunk együtt, valamennyi mérkőzés magyar győzelemmel zárult. A kanadai vízilabda rendkívül sok szálon kötődik Magyarországhoz. Olyan kiváló magyar edzők, mint Lemhényi Dezső és Gallov Rezső dolgoztak az észak-amerikai országban a sportág elterjesztésén, fejlesztésén.

A Volvo filozófiájában több mint nyolcvan éve elsődleges szempont az emberi élet és környezetünk védelme, mely nem csupán a modellek biztonságtechnikai kialakítására vonatkozik. A Volvo kiemelt figyelmet fordít az autó utasaira, a járókelőkre, a környezetvédelemre, valamint az egészséges életmód feltételeinek megteremtésére, melyhez szorosan hozzátartozik a sport támogatása is. A Volvo göteborgi központjának támogatását olyan elit sportok élvezik, mint a golf és a vitorlázás. A vállalat névadó szponzora a világ legjelentősebb világkörüli vitorlásversenyének, a 2011-12-ben ismét megrendezésre kerülő Volvo Ocean Race-nek is.
Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy