Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó

Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó A Volvo Car Corporation 2011 áprilisában a sanghaji autókiállításon mutatja be a kifinomult ízléssel rendelkező vásárlóinak szánt, a skandináv design mesterművét jelentő modelljét. A Concept Universe egy nagyméretű luxusszedán, amelynek új, ember-centrikus formanyelve a klasszikus Volvo modellek gyönyörű vonalai előtt tiszteleg.

„A Concept Universe bepillantást enged a világnak abba, hogy mire számíthatnak a következő csúcsmodellünkben” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

 

A Volvo Car Corporation hosszú távú stratégiájának célja sikeres, valóban globális gyártóvá válni, amelynek termékei megfelelnek a vásárlók igényeinek és életvitelének.

A skandináv design lényege megérteni az embereket és gondoskodni róluk. A Volvo Car Corporation célja, hogy az a márka legyen, amelyik a legpontosabban értelmezi és valósítja meg a modern luxusautók vásárlóinak kívánságait. A Concept Universe formavilágának célja, hogy felébressze a tudatalatti vágyakat, és lenyűgözzön időtlen szépségével. Kupészerű tetővonala és ultramodern, masszív hátulja egyértelműen a jövőt képviseli, de büszkén vállalja a múlt klasszikus Volvóitól származó részleteket is.

Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó „Akárcsak a különleges luxustermékek, ez az autó is a kézzel készült műremekek érzését nyújtja, amelynek tartóssága kiállja az idő próbáját” – mondta Peter Horbury, a Volvo Car Corporation formatervezési alelnöke. „A különleges, skandináv design világából merítő megoldások segítségével a legjobbakkal kívánjuk felvenni a versenyt. Ez az autó egyedülálló teljesítményt és különleges technikai megoldásokat vonultat fel, mégpedig úgy, hogy sehol nem felületes vagy túlbonyolított.”

Az embert állítja a középpontba


Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó A Concept Universe belső tere egy kényelmes, kulturált környezet, amely az emberre összpontosít és frissítően letisztult. Az első rész a vezetőt helyezi a középpontba, a hátsó sor pedig különleges kényelmet és nyugalmat biztosít. A vezető rendelkezésére álló kezelőszervek intuitívak, az érintőképernyő például a vezető keze felé mozog, ha az kinyújtja felé a karját, ráadásul mindent egy olyan ülésből irányíthat, amelynek kialakítását különlegesen kényelmes székek ihlették. A hátsó sorban ülő utasokat egyedülálló kényelem fogadja. A belső tér egybeolvad a hátsó ülésekkel, és egyben azok részévé válik.

Az első ülések dinamikus formája és a sötét színei hátrafelé fokozatosan halványulnak, míg végül világos színű, a nyugalom szigetét idéző világgá alakulnak. A Concept Universe klasszikus formák, anyagok és mintázatok tömkelegét vonultatja fel, amelyekbe a Volvo tervezői egy kis csavart is vittek, hogy különleges kortárs luxusélményt biztosíthassanak.

„A Concept Universe különösen kifinomult, azonban mégis minden olyan megoldást tartalmaz, amelyek az egyszerűség bajnokaivá teszik a Volvo modelljeit. A luxusautók vásárlói egyre inkább díjazzák a különleges formaterv és a kimagasló műszaki tartalom ilyen egyedülálló ötvözetét. Ez a hozzáállás az, amely biztosítja számunkra a sikert. Meggyőződésünk, hogy a különleges, luxusra építő márkánk nagy jövő előtt áll” – fejtette ki Peter Horbury.

Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó


„A célunk, hogy mi legyünk az a márka, amelyik a legjobban érti a modern luxusautók vásárlóinak kívánságait. Izgatottan várjuk, hogy a legigényesebb kínai vásárlók mit gondolnak erről a koncepcióról. Később ezt a modellt bemutatjuk Európában és az Egyesült Államokban is, hogy így elhelyezzük abban a globális kontextusban, amelyet valamennyi modellünkkel megcélzunk” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

Hozzászólások (1)Add Comment
SIPS
...
Írta: SIPS, 2011 May 07,
Végre megint előrébb tart a VOLVO mint más..

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy