főlaphírek2


A SARTRE járműkonvojok első bemutatója

Volvo - Járműkövetés. Önálló konvojok.Könnyen lehet, hogy alig tíz év múlva a konvojban közlekedő járművek megszokott látvánnyá válnak az autópályákon. A svédországi Göteborghoz közeli Volvo Proving Ground tesztpályán megtörtént az első sikeres technológiai bemutató. Ez volt az első alkalom, hogy az EU által finanszírozott SARTRE projektben résztvevő fejlesztőcsapatok együtt próbálják ki a rendszereiket a szimulátorokon kívül.

„Örülünk, hogy a különböző rendszerek már az első alkalommal ilyen jól együtt tudtak működni” – mondta Erik Coelingh, a Volvo Cars mérnöke. „Ez azért is nagy  dolog, mert a rendszerek a SARTRE projektben részt vevő, négy különböző országban működő hét vállalat termékei. Ráadásul a téli időjárás még nehezebbé tette a tesztelt kamerák és kommunikációs berendezések dolgát.”

 

Bővebben...
 
Influenza ellen szűrővel

aa_filter04Az autók egyik legelhanyagoltabb szűrője kétségkívül a pollenszűrő. Bár ennek „elkoszolódása” nem teszi tönkre az autót, a bent ülők egészségére viszont komoly veszélyt jelent. Főleg most, amikor a baktériumok és a vírusok már a „spájzban vannak”.

Csörgő Balázs

Bővebben...
 
Volvo Air Motion

koncepcio_joKépzeljen el egy Forma 1-es versenyautóknál is könnyebb járművet... Izgalmas száguldás a kanyonokban, akár 3 baráttal együtt... Mindezt egyetlen csepp benzin felhasználása nélkül... Most képzelje el, hogy ezek az álmok megvalósulnak egyetlen járműben. A Los Angeles-i Autókiállításon mutatkozik be a Volvo Air Motion méretarányos makettje, amelyet a Design Challenge versenyre is beneveztek.A 450 kg tömegű Volvo Air Motion koncepció gyönyörű skandináv formatervvel valósítja meg ezt az álmot. Alakja kagylóhéjra emlékeztet, a külseje pedig ultrakönnyű szénszálas műanyagból készült.

 

Bővebben...
 
Gyalogosvédelem a Volvo XC60-as modelljében is

2010. november végétől már a Volvo XC60-as modellhez is elérhető az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel opció. Az említett modellt ezzel egy időben felszerelik a Sensus nevű új szórakoztatóelektronikai rendszerrel is, amely a Volvo S60 és V60 modellekben mutatkozott be. Valamennyi információ a középkonzol felső részébe szerelt öt vagy hét collos színes képernyőn jelenik meg.

A Volvo S60 és V60 modelleknél bevezetett ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel már a Volvo XC60 modellhez is elérhető. Ez egy olyan segítő funkció, amellyel a vezető jobban felismerheti a lehetséges veszélyhelyzeteket, és aktívan képes elkerülni a gyalogosgázolást.

Az egyre intenzívebbé váló forgalomban naponta történnek gyalogosgázolások. Svédországban, a közlekedési balesetben elhunytak 16 százaléka gyalogos. Ugyanez az arány az Amerikai Egyesült Államokban 11 százalék, Németországban 13 százalék, Kínában pedig eléri a 25 százalékot.

 

Bővebben...
 
Bemutatkozott a V60


2010. október 27-én hivatalosan is bemutatta a Volvo Autó Hungária a Volvo Galériában az új Volvo V60-as modellt. Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd röviden bemutatta a legújabb modelljüket. Kiemelte, hogy az új S60 modellel egy új korszakot indított a Volvo, hiszen nemcsak egy elegánsabb, dinamikusabb, sportosabb gyártmánysorozatot, hanem a vezetési élményeknek olyan fokát sikerült elérniük, amit eddig még soha.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 20