főlaphírek2


50 éves a Volvo P1800

Volvo P1800A Volvo Cars a világ legnagyobb beltéri veteránjármű-kiállításán egy olyan jubileumi témára fog összpontosítani, amely sokak lelkesedését testesíti meg: a legendás Volvo P1800 idén ünnepli megjelenésének 50. évfordulóját.

A március 30. és április 3. között megrendezésre kerülő TechnoClassica kiállításon a vállalat és a Volvo modellek történetét illetve örökségét gondozó Volvo Cars Heritage a P1800-as legkülönlegesebb változatait állítja ki. A Volvo P1800 az 1960-as brüsszeli autószalonon mutatkozott be, gyártása a következő évben kezdődött. A modell így idén ünnepeli 50. évfordulóját annak, hogy a türelmetlenül várakozó ügyfeleknek elkezdték kiszállítását.

Bővebben...
 
2012-ben érkezik: hibrid Volvo V60
Hibrid Volvo V60A 2011-es Genfi Autószalonon mutatja be a Volvo Cars a hálózatról tölthető hibrid V60 modellt. A szinte már sorozatgyártásra kész autó széndioxid-kibocsátása kevesebb, mint 50 g/km. A piacon 2012-ben megjelenő, elektromos hálózatról tölthető hibrid a Volvo Cars és a svéd energiaszolgáltató, a Vattenfall szoros együttműködésének eredménye.

„Egyetlen iparág, vagy szervezet sem képes egyedül megküzdeni a klímaváltozás kihívásával. A Volvo küldetése az alacsony széndioxid-kibocsátású autók fejlesztése, azonban a fenntartható jövőt közösen, minden érintett részvételével kell építeni. Projektünk bebizonyította, hogy a különböző területek szakértői közötti együttműködés egy lépéssel közelebb visz bennünket az egymástól különálló, alacsony széndioxid-kibocsátással rendelkező termékektől a jól átgondolt, környezettudatos életmódhoz” – nyilatkozta Stefan Jacoby, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója.
Bővebben...
 
V. Volvo Vizilabda Kupa
volvo_vizilabdaIdén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Volvo Vízilabda Kupa, amelynek február 23. és 25. között a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda ad otthont. A háromszoros olimpiai bajnok hazai válogatott ellenfele ezúttal Kanada, Ausztrália valamint Németország nemzeti csapata lesz.
A Volvo Autó Hungária és a Magyar Vízilabda Szövetség 2007-ben kötött szerződése értelmében az általános támogatói megjelenés mellett a Volvo névadó szponzora a minden év tavaszán megrendezett nemzetközi tornának. A hazai sportra kiemelt figyelmet fordító Volvo Autó Hungária a szövetség mellett külön támogatni kívánja az utánpótlást is, ezért a miskolci tornán minden magyar gól után 50.000 Ft-ot ajánl fel, amit a szövetség kiemelt tehetséggondozásra fordít.
Bővebben...
 
Volvo S60 iPhone - iPod alkalmazás
A Volvo Cars bemutatja az iPhone és iPad készülékekre fejlesztett alkalmazását, amely az új Volvo S60 modellel kapcsolatos információkat valamint inspiráló anyagokat is tartalmaz. A felhasználó többek között összeállíthatja saját Volvo S60 modelljét, videókat nézhet meg, elolvashatja a legfrissebb híreket, Volvo márkakereskedőt kereshet és tesztvezetésre is jelentkezhet.

 

Bővebben...
 
Bemutatkozik az "Egy tonna élet" környezettudatos családja

Egy tonna élet családLindell család csatlakozott az „Egy tonna élet” projekthez, így ők azok, akik mostantól környezettudatos faházban élnek, elektromos autóval közlekednek és fejlett, energiatakarékos megoldásokat használnak. Az „Egy tonna élet” projekttel az A-hus, a Vattenfall és a Volvo Cars célja a gyakorlatban bemutatni, hogy miként folytathat egy család környezettudatos életmódot. A Lindell család által az „Egy tonna élet” életmód folytatásához használt technológiák és megoldások már ma, vagy a nagyon közeli jövőben elérhetők lesznek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 20