Mezőkövesdről kap alkatrészt a Volvo és a Toyota

 Neves európai és távol-keleti autógyáraknak is gyárt termékeket az egykori mezőkövesdi gépgyárból kinőtt Exir Hungary Zrt., amely remek példája a jó időben, kellő megfontoltsággal hozott döntéseknek, és a rendelkezésre álló hazai és uniós források optimális felhasználásának - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter pénteken, a cégnél tett látogatásakor.

Az 1925-ben Csonka János által alapított, többször megújult gépgyár alapjain ma nemzetközi presztízsű fémforgácsoló üzem működik, amely emelőgépekhez, szivattyúkhoz, robotokhoz, sebességváltókhoz, tehergépjármű-alkatrészekhez és telekommunikációs berendezésekhez gyárt speciális elemeket hazai, európai és távol-keleti társaságoknak. A cég beszállítója egyebek mellett a Volvónak és a Toyotának.  

A vállalat a hazai és uniós pályázatokon elnyert forrásoknak köszönhetően a lehető legmodernebb berendezésekkel szerelte fel üzemcsarnokát, a fejlesztések révén addig ismeretlen piaci lehetőségek nyíltak meg a fémforgácsoló üzem előtt.  

A célirányos fejlesztések stabil vállalattá tették az Exir Hungary Zrt.-t, forgalma az elmúlt évben már 3 milliárd forint volt. A cég jelenleg 130 embert foglalkoztat - ismertette a miniszter.  

Varga István rámutatott: ahhoz, hogy egy hazai kisvállalkozás nemzetközileg is elismert üzemmé váljon, elengedhetetlen, hogy - élve a pályázati lehetőségekkel - rendszerszintű stratégia mentén haladjon.
 

Forrás: MTI

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy