Hogy mondják kínaiul, hogy Volvo?

 A Geely és a Volvo tárgyalásai befejező szakaszba értek, rövid időn belül a kínai mamut fogja birtokolni a patinás svéd autógyárat. A Volvo tulajdonosa, a Ford Motor Company, úgy véli, még ebben a hónapban meg tudják kötni az üzletet. A Ford által birtokolt részvények jelentős része a Geelyhez kerül, a maradékra egy svéd cég tart igényt.

kinailogo.jpg

 

 

 

A Ford egyelőre nem ad el mindent, 10-15 százalékos részesedése még egészen biztosan lesz a cégben vagy nyolc évig, hogy megkönnyítse az új modellek bevezetését. A Volvóért nagyjából 20 és 25 milliárd svéd korona (2,5 és 3,16 milliárd dollár) közötti összeget szeretne kapni a Ford, melyből a Geely fizetne 15,6 milliárdot.

A Volvo Mérnökök Egyesületével vállvetve a svéd kormányból többen hangot adtak elégedetlenségüknek, szívesebben láttak volna európai tulajdonosi kört a Volvo élén. Vélhetően az ő nyomásukra találta ki a Ford a jelenlegi csomagot, melyben a Geely mellett svéd tulajdonosai is lesznek a cégnek. A szakértők úgy vélik, Li Shufu, a Geely főnöke nem fogja összemosni a két márkát, hanem teljesen külön kezeli majd őket.



forrás: http://totalcar.hu

Hozzászólások (2)Add Comment
Wildhorse
...
Írta: kispaci, 2009 August 13,
optimista vagyok.....meglátjuk mi lesz....
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2009 August 14,
A kínaiakon kívül senki nem járna jól.smilies/angry.gif

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy