DRIVe Around The World

Kezdetét vette egy egyedülálló, a résztvevők kapcsolataira építő verseny...

drive001

A Volvo Cars a „DRIVe Around The World” versennyel újabb lépést tesz a közösségi hálózatokban rejlő erők felfedezésének irányába. A feladat ugyanis az, hogy 80 nap alatt meg kell kerülni a világot egy Volvo C30 modellel kizárólag a Facebook-on regisztrált ismerősök segítségével. A Volvo Cars a győztes csapat nevében 15 000 eurót adományoz a myclimate széndioxid-kibocsátás megelőzését célzó projektjére. A verseny akár szociális kísérletnek is tekinthető, amellyel a résztvevők felmérhetik, hogy milyen kiterjedtek a kapcsolataik valójában.

„A DRIVe Around The World arra az elképzelésre épít, amely szerint bármely tetszőleges egyén a világ népességének minden tagjától legfeljebb hat kézfogásnyi távolságra van. Az az ötletünk támadt, hogy rendezzünk egy versenyt, amely arra ösztönzi az embereket, hogy új, egyedülálló formában lépjenek kapcsolatba egymással” – mondta Lukas Dohle, a Volvo Car Corporation élő kommunikációért és közösségi médiáért felelős vezetője.

drive002

A játék lényege az, hogy a gazdaságos és üzemanyag-takarékos Volvo C30 DRIVe modellel a kapcsolati hálónkat használva 80 nap alatt körbejárjuk a világot, így tehát a küzdelemben csapatok és nem egyéni játékosok vesznek részt. A győzelemre leginkább annak a csapatnak van esélye, amely tagjai úgy helyezkednek el a világban, hogy az autót éppen vezető, illetve a tőle átvevő játékos közötti távolság 1333 km környékén legyen. A Volvo C30 DRIVe Start-Stop rendszerrel ugyanis egy tankolással 1333 km (825 mérföld) távolság megtételére képes, azaz mindössze 3,8 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren. A legideálisabb tehát, ha minden résztvevő 1333 virtuális kilométeren keresztül vezetheti az autót, mielőtt átadná egy Facebook-os ismerősének, aki utána szintén ugyanígy tesz.

Minden egyes átadáskor „tele tankoljuk” az autót, ezért ha például két „sofőr” között csak 600 km távolság van, akkor ez csupán 50%-os teljesítményt jelent, hiszen nem használták ki a Volvo C30 DRIVe nyújtotta lehetőségeket. A kör akkor zárul be, ha az autó visszaér az eredeti kiindulási pontjára. Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy csak olyan tagjai lehetnek az egyes csapatoknak, akik mindannyian megadják, hogy pontosan hol helyezkednek el a világban.

Az egyes csapatok világkörüli útját a Volvo Facebook oldalán lehet nyomon követni. A győztes csapat díja egy 15 000 eurós adomány a myclimate üvegházhatás csökkentését célzó széndioxid-megkötő projektjére. A myclimate a Gold Standard előírásoknak megfelelően működik, amely előírásokat az ENSZ tanúsította, és többek között olyan szervezetek fogalmazták meg, mint a WWF International és a Greenpeace International. Ezen adomány elegendő ahhoz, hogy egy átlagos ember által az élete során kibocsátott összes széndioxidot meg lehessen kötni.

drive003

A Volvo Cars minden egyes újabb sofőr után 99 gramm széndioxid megkötéséhez szükséges összeggel növeli az adományt, hiszen a Volvo C30 DRIVe ennyi széndioxidot bocsát ki 100 kilométerenként.

„A verseny jól illeszkedik a Volvo új kampányához, amelynek mottója szerint „Az élet nem csak a Volvóról szól. Ezért van Volvóm”, hiszen e verseny megmutatja, milyen fontosak a személyes kapcsolatok ahhoz, hogy jobbá tegyük a világot. A verseny végeztével pedig a Volvo biztos lehet benne, hogy megtalálta a világon a legjobb kapcsolatokkal rendelkező embereket” – fejtette ki Lukas Dohle.

A verseny november 16-án kezdődött, és február 5-én ér véget. A részvételhez be kell jelentkezni a VCC oldalára a www.facebook.com/volvo címen, ahol minden, a versennyel kapcsolatos további információ is megtalálható, de lehet regisztrálni közvetlenül a verseny honlapján is az apps.facebook.com/drivearoundtheworld címen.

volvo_driv-e_logo_web

 

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy