Lehullott a lepel a vadonatúj Volvo S60 modellről

Lehullott a lepel a vadonatúj Volvo S60 modellről a genfi autószalonon. Bemutatkozása az autós világ egyik legnagyobb kategóriájában olyan lendületes, amilyet még soha nem láttunk a Volvo bemutatótermeiben.

32064_1_5

Az új S60-as egy műalkotás, amely megmozgatja a közönséget – fizikailag és érzelmileg egyaránt.

„A sportos forma azonnal sejteti, mekkora élmény lehet vezetni ezt az autót, és bátran mondhatom, hogy az új S60 modell valóra is váltja ezt az ígéretet. A menettulajdonságai jobbak, mint bármely eddigi Volvóé. Mi több, innovatív technológiáival tulajdonosa még megbízhatóbb, még biztonságosabb sofőrré válhat” – mondta el a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója, Stephen Odell.

Az új Volvo S60 modellel a Volvo Cars egy olyan szegmensben kívánja javítani pozícióit, ahol az iparág talán leghevesebb versenye zajlik: a C/D Prémium kategóriában.

„Kiélezett a verseny, a vevők pontosan tudják, mit szeretnének. A hangsúly az érzelemdús külsőn, a sportos formán és a dinamikus menettulajdonságokon van. Ha ebben a szegmensben sikeresek vagyunk, az nagyon pozitívan hat a márka hírnevére. Meg vagyunk győződve arról, hogy az új S60 a verseny élmezőnyébe fog kerülni” – tette hozzá Odell.

Volvo_S60_MY2011_13_big-hat

Az első generációs Volvo S60 2000-ben mutatkozott be. Hamarosan ez a típus lett a Volvo Cars legnépszerűbb modellje, amelyet a világon mindenhol elismertek, és a legjobb évben, 2002-ben 110 000 példányban talált gazdára.  Mindent egybevetve ma körülbelül 600 000 Volvo S60 közlekedik a világ útjain.

Egységes globális terjesztés

Az első évre a gyártó 90 000 új Volvo S60 eladását tervezi. A vásárlói bázis szokatlanul egyenletesen oszlik el a világon. Európa (beleértve Oroszországot), Észak-Amerika és a világ fennmaradó része körülbelül egyharmad-egyharmad arányban fog részesülni az eladásokból. Az új Volvo S60-at a Volvo Cars ghenti (Belgium) gyára fogja gyártani. Az első autók 2010 nyarának végén jutnak el a vevőkhöz.

„Nem számít, hogy az ügyfelek az Egyesült Államokban, Európában vagy a világ egy másik részén élnek, mindannyiuk számára ugyanazok a tulajdonságok a legfontosabbak. Egy teljesen új S60-as modellt készítettünk számukra, amely a legigényesebb vevők tetszését is el fogja nyerni” – mondta Stephen Odell.

Összetett személyiség

Az új S60 egy igazán összetett személyiségű Volvo. Mivel egyértelműen a sofőrre összpontosít, ideális társ a vezetést kedvelők számára. Ugyanakkor olyan csúcstechnológiás megoldásokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a modern közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevőjét: a gyalogost. Az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel forradalmi technikai megoldás. Érzékeli az autó elé lépő gyalogosokat, figyelmezteti rájuk a sofőrt, és ha az nem reagál időben, automatikusan teljes erővel fékez.

„Az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel elnevezésű rendszer új szintre emeli a Volvo hagyományos, emberek iránti elkötelezettségét. Az utóbbi években számos olyan megoldást mutattunk be, amelyek segítenek megakadályozni a baleseteket más járművekkel. Most azonban óriásit ugrunk előre, hiszen az új rendszer a védtelen gyalogosok biztonságát is növeli” – fejtette ki Thomas Ahlborg, a vadonatúj Volvo S60 projektigazgatója. „Tudomásunk szerint mi vagyunk az első autógyártó a világon, aki teljes körű, felismerésből, figyelmeztetésből és automatikus fékezésből álló védelmet nyújt a gyalogosoknak” – tette hozzá.

Thomas Ahlborg számára – aki meghatározó szerepet töltött be már az első generációs S60 megalkotásakor is – a Volvo S60 fejlesztésének felelőssége a legnagyobb kihívás eddigi karrierje során.

„A vállalat felső vezetésétől csak egy rövid, de annál egyértelműbb utasítást kaptam: alkossuk meg a Volvo valaha létezett legsportosabb autóját. Én személy szerint tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel. Az új S60 egy megalkuvást nem ismerő sportos szedán. Minden egyes részlete tökéletesen harmonizál a jármű dinamikus személyiségével” – magyarázza.

Volvo_S60_MY2011_34_481

Az autórajongók Eldorádója

Leegyszerűsítve a dolgokat, az autóvásárlók két kategóriába sorolhatók: a rajongók és a pragmatikus vevők táborába. A rajongók számára az autó örök kedvenc, kimeríthetetlen beszédtéma, míg a pragmatikus vevők csak akkor mutatnak különösebb érdeklődést a gépkocsik iránt, amikor három-négyévente lecserélik járművüket. A múltban a Volvo modelljeit inkább a pragmatikus vevők, mint a rajongók választották. Azonban ahogy a Volvo új modellgenerációi egyre érzelemdúsabbak lettek, ez a kép módosult. A vadonatúj S60 pedig már a rajongók étvágyát is kielégíti.

„A „60” számmal jelzett típusaink ma modellcsaládjaink legsportosabb tagjai. Az XC60 jelentette az első lépést ebbe az irányba. A vadonatúj S60 pedig egyenesen az autórajongók érdeklődésének célkeresztjébe helyez minket. A 2010-es év során később tovább bővítjük majd a családot a Volvo V60 sportkombi bevezetésével” – árulta el Thomas Ahlborg.

Az új S60-ast a VolvoWiW egy cikksorozatban mutatja be részletesen...

 

 

Hozzászólások (2)Add Comment
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2010 March 04,
Én inkább rajongó vagyok, mint pragmatikus, de ezért rajongani nem tudok. Meglátjuk 10 év múlva mennyit változik a véleményem.
Géza bá
...
Írta: Géza bá, 2010 March 05,
Láttam róla máshol is képeket, mert hát bizony kerestem. Ott egészen más benyomást kelt. Azt hiszem megvárom, amíg megjelenik az úton vagy valamelyik szalonban, elmászok és jól megnézem. A személyes találkozás varázsa azért mégis csak más smilies/smiley.gif Kérdés persze, hogy lesz-e varázs? Az elvárásaim és az érdeklődésem nagy, hiszen egy új Volvoról van szó és az eddigiek magasra tették a lécet!

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy