Vagánykodik a Volvo

A vadonatúj Volvo S60 megjelenésével új oldaláról mutatkozik be a márka: a Volvo vagánnyá vált.

vagany1

A cél, hogy a vezetési élmény, a világszínvonalú formaterv és az innovatív biztonsági megoldások mind több ügyfelet vonzzanak a Volvo márkához. A Volvo Cars a kampánya nagyobb részét online felületeken folytatja, és megmutatja kevésbé komoly arcát is: az olyan tulajdonságokat helyezi előtérbe, mint a vezetési élmény és a merész formaterv.

„Az új Volvo S60 különlegesen dinamikus autó, amely izgalmas külsőt kapott, és innovatív biztonsági megoldások sorát vonultatja fel. Mi pedig bemutatjuk, hogy valójában mire képes az autó, és mekkora élmény vezetni” – mondta Michael Persson, a globális marketingkommunikációért felelős igazgató.

Összesen 9 rövidfilm készült a Volvo tesztpályáján. A néző három fő címből választhatja ki, hogy milyen tesztet kíván kipróbálni, majd a vagányság-mérőn beállíthatja, mennyire legyen vagány az S60.

Az első cím első fokozatához tartozó filmen  egy rézvörös metál S60  klasszikus szlalomtesztje látható, de a második fokozaton már egy piros S60 kerüli ki vagányan a porcelánokat, aranyhalakat tartó vékony oszlopokat, a képernyőn pedig megjelenik a „Legyen ennél is vagányabb?” kérdés. Minden egyes fokozattal nő  a sebesség és a vagányság. Ugyanezen az elven épül fel a két másik film is: a jávorszarvas-teszt és a gyalogosészlelés.

Nem csalás, nem ámítás

„A filmeket semmilyen módon nem módosítottuk, és nem javítottuk fel. Az S60 nem csak a Volvo vagány oldalát mutatja be, hanem megfelel a sportos formaterv sugallta elvárásoknak is” – mondta Sven de Smet, a kampányfejlesztésért felelős vezető.

A különböző helyzeteket és tesztelési módszereket egy világhírű kaszkadőr tervezte meg a Volvo csapatával közösen. Miután vezette a Volvo S60-at a tesztpályán, úgy döntött, még tovább fokozza az izgalmakat.

vagany2

„Természetesen senkit nem akarunk arra bátorítani, hogy ilyen stílusban vezessen. Sokkal inkább azt kívánjuk bemutatni, hogy az autó mi mindenre képes a kiemelkedő dinamikai tulajdonságainak és innovatív műszaki megoldásainak köszönhetően” – fejtette ki Sven de Smet.

A vagányság-mérőnek van egy negyedik fokozata is. Ehhez a fokozathoz a következő kérdés kapcsolódik: „Akkor mennyire legyen vagány? Mondja meg Ön!.” Itt a weboldal látogatói elküldhetik ötleteiket, hogy szerintük az utolsó szinten milyen kihívásokkal nézzen szembe az autó és sofőrje.

„Természetesen nem fogunk autókat felrobbantani, vagy bármilyen személyi sérülést kockáztatni, de ezen kívül mindenre nyitottak vagyunk” – mondta Michael Persson.

Az öt legvagányabb ötlet kerül a döntőbe. Ezután a látogatók szavazhat a győztesről, akit április végén nevezünk majd meg. A győztes ötletet kora májusban forgatjuk le Los Angelesben.

A Volvo Cars svédországi részlege a saját, hosszú távú kommunikációs stratégiájába jobban illeszkedő külön kampányt is fog folytatni. Azonban a Vagány kampány globális, és március 2-án indult, amikor az új Volvo S60 bemutatkozott a genfi autószalonon. Ekkor lehet majd lemérni, hogy a kampány mennyire sikeresen ragadja meg a felsőkategóriás autók vásárlóinak fantáziáját, és mennyire akarják majd kipróbálni a Volvo izgalmas, vagány oldalát.

Látogasson el a következő weboldalra: www.vagany.volvocars.hu

 

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy