Verseny S60, középmotorral

Rekord idő alatt dobták össze az új Volvo túrakocsi-versenyekre szánt változatát, igaz, a lemezek formáján kívül sok köze nincs az utcai kivitelhez.

racingS60_2

Az S60 BTCS a belga Volvo importőr pénzéből készült, a helyi túrakocsi-bajnokság szabályai szerint, amelyek meglehetősen liberálisak. Az elképesztően látványos festésű versenygép egyszerű csőváz-szerkezetre épül, nagy teljesítményű fékrendszerrel és kettős keresztlengőkaros, állítható futóművel, sőt, még a hajtáslánc is teljesen idegen. Egy 3,5 literes V6-ost építenek a hátsó tengely elé, amely a maga 416 lóerejével és 412 Nm-es csúcsnyomatékával félelmetes dinamikát kölcsönöz a Volvo-héjba burkolt gépnek. A motorhoz villámgyors működésű, hatfokozatú szekvenciális váltó csatlakozik.

racingS60_11 

A versenygép megépítése nem volt olcsó, de a Volvo Cars Belgiumnál abban reménykednek, hogy megtérül a befektetés. „Az új S60-ast jobb vezetni, mint bármelyik korábbi Volvót, és úgy véljük, nincs jobb módja ezt megmutatni, mint a versenypálya. Más Volvókkal együtt az új S60-as is az itteniek szíve csücske, mivel Belgiumban, a vállalat Ghentben működő üzemében készül” – fogalmazott a helyi képviselet igazgatója.

racingS60_31

 forrás: totalcar.hu

Hozzászólások (1)Add Comment
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2010 April 03,
Harapósnak tűnik, nem tudom a motort honnan szedték.

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy