Svéd királyi esküvő speciális Volvókkal

32917_1_5

Victoria svéd trónörökösnő és Daniel Westling esküvőjét június 17. és 19. között ünneplik, a menyegző hetében a királyi udvar 85 speciálisan kialakított Volvo modellel gondoskodik a vendégek fuvarozásáról...

- Volvo WiW hírszerkesztő

Victoria hercegnő és Daniel Westling esküvőjét június 19-én tartják, és a svéd televízió élőben fogja közvetíteni az eseményt. A becslések szerint közel 500 millió tévénéző követi majd figyelemmel az házasságkötést, emellett 2000 és 3000 közöttire tehető a helyszínről tudósító nemzetközi újságírók száma.

A királyi esküvőhöz hasonló nagyságú és fontosságú események logisztikai kihívást jelentenek. A vendégek a világ minden tájáról érkeznek, és mind a szállodákba, mind a háromnapos ünnepség különböző eseményeire el kell juttatni őket. A tervezési folyamat korai szakaszában egy együttműködés formálódott, amely keretében a királyi udvar 85 speciálisan kialakított Volvo autót bérel az esemény idejére, így a Volvo lesz a 2010-es királyi esküvő hivatalos autója.

32916_1_5

Az esküvőn Volvo S80 és Volvo V70 modellek teljesítenek szolgálatot. A királyi udvar követelményeit követve valamennyi jármű üzemanyag-takarékos DRIVe felszereltséggel rendelkezik, és széndioxid-kibocsátásuk kilométerenként 120 gramm alatti. Az autók ragyogó fehér egyenruhában pompáznak, oldalukon pedig a királyi esküvő címere látható.

32915_1_5_1

Az esküvői címer a bőrkárpiton is megtalálható a számozott fejtámlákba ágyazva. Az autók különleges, puha bőrkárpittal rendelkeznek. A címer és a mintázat külön az esküvőre készült, és az autók számos részén, például a küszöbléceken is, visszaköszönnek. A kialakítást a jegyespár hagyta jóvá. Az eseményt követően az autókat a svéd piacon fogják értékesíteni.

 

32919_1_5
„Csodálatos érzés, hogy a Volvo egy ilyen grandiózus, nemzetközileg is jelentős, Svédország és a svéd monarchia számára fontos eseményen vehet részt” – mondta Olle Axelson, a Volvo Car Corporation közösségi kapcsolatokért felelős részlegének alelnöke.

 

 

Hozzászólások (3)Add Comment
Minutus Toxicus
...
Írta: Toxic11, 2010 June 15,
Te hirszerkeszto Dani!
Oszt a fennmarado 15-tel mit csinàlnak?
DaniS70
...
Írta: DaniS70, 2010 June 15,
Remélem 1€-ért felteszik az ebayre smilies/cheesy.gif
Minutus Toxicus
...
Írta: Toxic11, 2010 June 18,
Na az lenne az igazàn nagy flash! smilies/cheesy.gif

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy