Legutolsó hozzászólások

Tízezer új munkahelyet hoz létre a Volvo

Tízezer új munkahely - Volvo WiWA nemrégiben egy kínai autógyártó által felvásárolt svéd vállalat nagyratörő terveket fogalmazott meg legfrissebb stratégiájában, hiszen 2020-ig meg kívánják duplázni az értékesítést, a cél eléréséhez pedig több ezer új alkalmazottra is szükség lesz, írja a Handelsblatt.

A svéd autógyártó, a Volvo jelentős növekedést vár a következő években, 2020-ig az idei 440 ezer darabról 800 ezer darabra kívánják növelni eladásaikat. Elsősorban a hatalmas kínai piacon kívánják értékesíteni autóikat, az összes újonnan értékesített Volvo mintegy negyede a kínai piacon találhat gazdára.

Ehhez a nagyratörő tervhez természetesen a jelenleginél több alkalmazottra is szükség lesz, a következő években ennek megfelelően 33-35 ezerre kívánják emelni a foglalkoztatottak számát. Az idei évben a Volvo közel 24 ezer alkalmazottat foglalkoztat, ebből 16 ezret Svédországban. Mivel az értékesítés növekedésének nagy része Kínából származik majd, az alkalmazotti létszám is az ázsiai országban bővülhet majd leginkább.

A Volvo vezetője, Stefan Jacoby szerint a Volvo legújabb üzeme már 2013-ban csatasorba állhat, a Chengduban épülő autógyárban évente 150 ezer jármű gördülhet majd le a futószalagokról, az alkalmazotti létszám pedig elérheti a 3000 főt.

 

 

Forrás: portfolio.hu