Legutolsó hozzászólások

A Volvo öt modellje nyerte el az IIHS „Legbiztonságosabb választás” díját

Volvo - Legbiztonságosabb választásAz Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) 2012-es Top Safety Pick („Legbiztonságosabb választás”) díja tovább erősítette a Volvo Car Corporation vezető szerepét az autóbiztonság terén.

Az Egyesült Államokban átadott díj azokat a járműveket ismeri el, amelyek a legjobb személyvédelmet biztosítják a frontális, oldalirányú és hátulról bekövetkező ütközés, illetve borulás esetén. A Volvo az egyetlen európai luxusmárka, amelynek öt modellje – a C30, az S60, az S80, az XC60 és az XC90 – nyerte el a Top Safety Pick díjat.

„A legújabb modelljeinkben a balesetek vagy az azokból származó sérülések esélye több mint kétharmadával csökkent az 1970-es évek Volvo modelljeihez képest. Továbbra is az a célunk a biztonság területén, hogy 2020-ra senki ne veszítse életét, vagy sérüljön meg súlyosan az új Volvo autókban” – mondta el Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója.

 

Az IIHS Top Safety Pick díja négy baleseti forgatókönyv eredményein alapul*:

 

  • A frontális ütközések értékelése 64 km/óra sebességű fél-átfedéses frontális töréstesztek eredményein alapul.
  • Az oldalirányú ütközések értékelése egy olyan törésteszten nyújtott teljesítményen alapul, melynek során a járművet egy 50 km/óra sebességgel mozgó tárgy találja el. A tárgy egy kisteherautó vagy szabadidő-autó elejét testesíti meg.
  • A borulásvédelmi teszt jó minősítésének megszerzéséhez az autó tetejének a jármű tömegének négyszeresével megegyező erőhatásnak kell ellenállnia legfeljebb 13 centiméternyi deformáció mellett.
  • A hátulról bekövetkező ütközés elleni védelem értékelése egy tesztbábuval történik, amely a nyakra ható erőt méri. Ez a teszt olyan ütközést szimulál, melynek során az álló járműbe 32 km/óra sebességgel ütköznek hátulról.

Kiemelkedő amerikai NCAP besorolás


A közelmúltban számos tanulmány elismerte a Volvo Car Corporation elkötelezettségét az autóbiztonság iránt. Az XC60 az egyetlen crossover szabadidő-autó, amely IIHS Top Safety Pick díjat és 5 csillagos amerikai NCAP besorolást kapott. A 2010-es teszten az XC60 minden egyes töréstesztre, így a frontális törésteszten a vezető és az utas védelmére, valamint mindkét oldalsó tesztre is 5 csillagos besorolást kapott.

Az automatikus fékezés csökkenti a balesetek számát


aAz alacsony sebesség mellett automatikus fékezést lehetővé tevő forradalmian új City Safety technológiát egy másik IIHS jelentés az idei év során már dokumentálta, és az eredmények szerint a technológia akár 22 százalékkal csökkenti az ütközések gyakoriságát. A Volvo XC60 modelleket érintő biztosítási kárigényekről szóló IIHS tanulmány kimutatta, hogy a City Safety a személyi sérülésekkel kapcsolatos kárigényeket 51 százalékkal, a járművek javítási költségeit pedig több mint 20 százalékkal csökkenti. A svéd biztosító, a Volvia hasonló felmérése szerint az automatikus fékezőrendszerrel felszerelt Volvo autók 22 százalékkal kevesebb ráfutásos balesetet okoznak, mint az automatikus fékezőrendszerrel nem rendelkező autók.