Legutolsó hozzászólások

Bemutatkozik a vadonatúj V40

Volvo V40A Volvo Car Corporation március 6-án a 2012-es Genfi Autószalon mutatja be a vadonatúj Volvo V40-es modellt, amely az egyedülálló skandináv megjelenést és minőségérzetet kimagasló biztonsággal és vezetésdinamikával ötvözi. A vállalat exkluzív ötajtós kompaktja – amely a nagyobb Volvo modellek továbbfejlesztett vonalait és jellemzőit egy letisztult, kompakt külsőben testesíti meg – kész felvenni a versenyt a prémium kategóriás ferdehátú járművek piacán.

„A vadonatúj V40 az első olyan modell, amelyet teljes mértékben az emberközpontú „Önnek terveztük” stratégiának megfelelően fejlesztettünk. Kiemelkedő, csúcstechnológiájú jellemzőivel felfegyverkezve egyértelműen feladja a leckét a legkeményebb versenytársainknak is” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

A vadonatúj Volvo V40 egy modern, egyedi autó exkluzív skandináv megjelenéssel és jellemzőkkel, a csúcsminőség légkörével és minden részletre kiterjedő aprólékos odafigyeléssel. Az új, teljes mértékben grafikus műszerfal személyre szabott elrendezéssel és információkkal járul hozzá az intuitív vezetési élményhez.

„A világ minden tájáról kapott vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően a V modellsorozatunk legkisebb változata a kialakítás, a biztonság és a sokoldalúság páratlan ötvözetét nyújtja. Az autó számos, a modern prémiumautó-vásárlók igényeinek megfelelő szolgáltatással rendelkezik” – magyarázta Stefan Jacoby.

 

Kiemelkedő vezetési dinamika

A vadonatúj V40 kimagasló vezetési dinamikával büszkélkedhet, köszönhetően a számos alapvető területre fordított kiemelt figyelemnek. A mérnökök a futóművet agilisra tervezték, amely közvetlenebb, ezáltal valóságosabb vezetési élményt nyújt. A motorválaszték a Volvo első, mindössze 94 g/km széndioxid-kibocsátású dízel erőforrásától egészen a T5 benzines turbómotorig terjed, amely 254 lóerős és 6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Valamennyi motorváltozat támogatja a Start/Stop és a fékezési energia-visszanyerő rendszereket, függetlenül attól, hogy a modell kézi- vagy automata sebességváltóval rendelkezik.

„A vadonatúj V40 szuperkényelmes utastere kiemelkedő ergonómiával és technológiával ölel körül, amely segíti a sofőr információszerzését és összpontosítását, miközben nyugodt vezetési élményt biztosít. Ez a vezetőközpontú megközelítés az, amely valamennyi modern Volvo modellt jellemez” – mondta Stefan Jacoby.

 

Kimagasló biztonság és támogató csomag

Volvo v40 - Közép konzol - MűszerfalA vadonatúj Volvo V40 kiemelkedő biztonsági és vezetést támogató csomaggal rendelkezik, amely magában foglalja a Volvo jövőbe mutató „ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel” opcióját, és számos más új funkciót is. Az újdonságok között megtalálható a világ első gyalogos légzsákja, az automatikus kormányzással segített Lane Keeping Aid sávtartást segítő rendszer, és az intelligens Park Assist Pilot parkolást segítő rendszer, amely a párhuzamos parkolást könnyíti meg. Az alacsony sebességű City Safety koccanásgátló rendszer továbbfejlesztett változata mostantól akár 50 km/óra sebességig is használható.

„A vadonatúj V40 az eddigi legintelligensebb és legbiztonságosabb Volvo modell. A kifejezetten a sofőr számára tervezett funkciói segítik a teljes körű koncentrációt és tájékoztató információkat biztosítanak az ütközések és a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében” – nyilatkozta Håkan Abrahamsson, a vállalat C szegmensű személyautókért felelős igazgatója és a V40 járműprogram vezetője, majd hozzátette: „Ezzel az élenjáró biztonsági csomaggal, beleértve a gyalogosok védelmét szolgáló rendszereket, a vadonatúj V40 az új, továbbfejlesztett 2012-es Euro NCAP töréstesztek maximálisan elérhető eredményét célozza meg.”

Az értékesítési cél 90 000 darab

A Volvo Car Corporation évente 90 000 darab vadonatúj Volvo V40 modell értékesítését tervezi. A teljes darabszám mintegy 85 százaléka európai vásárlókhoz kerül. Az autót 2012 márciusában a Genfi Autószalonon mutatják be. A Volvo V40 gyártása 2012 májusában kezdődik, és az új modell a Volvo Gentben található gyárában készül majd.

„A vadonatúj V40 azonnal lenyűgöző hatást kelt határozott vonalaival, amelyek kiemelik a tömegből. A vásárlók valóban azt kapják, amit látnak. Az autó a nagyobb Volvo modellek funkcióival és jellemzőivel büszkélkedhet, és mindezt egy karcsú, kompakt külsőbe csomagolva kínálja. A számos új funkció különleges „mélységet” ad a modellnek. Szinte minden megtalálható benne” – összegezte Håkan Abrahamsson.