Legutolsó hozzászólások

Håkan Samuelsson a Volvo új elnök vezérigazgatója

Hakan SamuelssonA Volvo Car Group igazgatótanácsa az igazgatótanács egyik tagját, Håkan Samuelssont nevezte ki a Volvo Cars új elnök-vezérigazgatójának. Stefan Jacoby az igazgatótanáccsal közös megegyezést követően távozott a Volvo Car Group-tól.

„Kitűnő alkalmat látok a Volvo Cars nyereséges növekedésére és terjeszkedésére különösen a dinamikusan fejlődő Kínában. Meg vagyok győződve arról, hogy Håkan Samuelsson széleskörű tapasztalata és vezetői múltja segítségünkre lesz e célok elérésében” – mondta Li Shufu főrészvényes és az igazgatótanács elnöke. „Komoly átalakítási és stratégiai terveink vannak, ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani Stefan Jacoby-nak, mert elévülhetetlen érdemei vannak e stratégia kidolgozásában, és abban is, hogy sikerrel vezette át a vállalatot a Volvo Car Group és a Zhejiang Geely Holding akvizícióját követő első két éven” – tette hozzá Li Shufu.

Håkan Samuelsson 35 évnyi autóipari vezetői tapasztalattal rendelkezik. 2005 és 2009 között a MAN SE elnök-vezérigazgatója volt, 2010 óta pedig független tagja a Volvo Car Group igazgatótanácsának.

 


„A Volvo Car Group igazgatótanácsának tagjaként lehetőségem volt megismerkedni a márkával és a vállalattal. Tevékenységem középpontjában a profit biztosítása és az értékesítési célok teljesítése lesz. Egyik üzleti szektor sem rejt annyi kihívást, mint az autóipar. Alig várom, hogy a vállalatot történetének talán legizgalmasabb szakaszában vezethessem” – mondja Håkan Samuelsson.