Legutolsó hozzászólások

Tarolt a Volvo V60 Plug-in Hybrid Euro NCAP töréstesztjén

Volvo V60 Plug-in Hybrid - Euro NCAPA Volvo Car Group filozófiája szerint a hibrid autóknak ugyanolyan biztonságosaknak kell lenniük, mint bármilyen más új Volvo modellnek. Ezt támasztják alá a legutóbbi Euro NCAP töréstesztek eredményei is. Az összesített értékelés során ugyanis az új Volvo V60 Plug-in Hybrid az eddigi legmagasabb pontszámot érte el a hibrid autók között. A legutóbbi, 64 km/óra sebességű frontális részátfedéses ütközést magába foglaló teszten elért 5 csillag bizonyítja, hogy a hálózatról tölthető hibrid V60 és a hagyományos V60 biztonsági szintje azonos.

„Ugyanolyan magas követelmények vonatkoznak valamennyi modellünkre. Az Euro NCAP törésteszten elért pontszám bizonyítja, hogy az egyedülálló V60 Plug-in Hybrid ugyanazt a kiemelkedően magas biztonsági szintet nyújtja, mint a hagyományos gépjárműveink” – tette hozzá Jan Ivarsson, a Volvo Car Corporation biztonsági stratégiákért és követelményekért felelős igazgatója.

Az Euro NCAP európai biztonsági intézet összesített értékelést készít valamennyi általa tesztelt autó biztonsági szintjéről. Négy különböző alkategóriában hajtanak végre különálló teszteket, amelyek értékelése után kialakul az összesített minősítés. A tesztekről és az eredményekről részletes információ a www.euroncap.com weboldalon található.

 

Egyedülálló biztonsági megközelítés

A V60 Plug-in Hybrid fejlesztése során az akkumulátor integrálása és az általa jelentett extra súly egyedi biztonsági megközelítést igényelt. Az átalakított és megerősített vázszerkezet irányított gyűrődést tesz lehetővé, így rendkívül magas szintű biztonságot biztosít. A hálózatról tölthető hibrid V60 akkumulátor masszív burkolatú háza a csomagtér alatt helyezkedik el.

„A fejlesztési szakaszban a hálózatról tölthető hibrid átfogó tesztelésen esett át, akárcsak bármelyik új autónk. Ez azt jelenti, hogy teljes törésteszt-sorozatot hajtunk végre különböző terhelésekkel, azaz frontális, ráfutásos, illetve oldalütközéseket szimulálva ellenőrizzük, hogy az akkumulátor technológiája is megfelel-e a szigorú biztonsági követelményeinknek. A V60 Plug-in Hybrid részét képezik továbbá a teljesen egyedi Volvo aktív biztonsági funkciók is, például a City Safety koccanásgátló rendszer és az ütközésre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel” – mondta Jan Ivarsson.

Már előre elkelt

Az új, hálózatról tölthető hibrid V60 gyártása az elmúlt hetekben kezdődött, az első ezer darab „Pure Limited” autót néhány európai országban kezdik el forgalmazni. A modellek még azelőtt elkeltek, hogy elértek volna a bemutatótermekbe. A 2013-as modellév bevezető gyártási volumene után a hibrid járművek gyártása a 2014-es modellévre eléri a 4-6000 darabot, és már a következő évre is halmozódnak a megrendelések. A Volvo V60 Plug-in Hybrid modell Magyarországon egyelőre nem rendelhető.

A V60 Plug-in Hybrid a Volvo és a Vattenfall svéd villamosenergia-szolgáltató szoros együttműködésének eredménye. A fejlesztési projektet a két vállalat közösen finanszírozta.

Három autó egyben

A hálózatról tölthető hibrid V60 sofőrjének az autó három különféle vezetési módja (Pure, Hybrid és Power) révén nem kell a vezetés során kompromisszumokat kötnie. Az üzemanyag-fogyasztás hibrid üzemmódban mindössze 1,8 l/100 km (új európai kombinált ciklus), amely 48 g/km széndioxid-kibocsátásnak felel meg.

Emellett a sofőr megtehet akár 50 km-t elektromos meghajtással, kipufogógáz-kibocsátás nélkül, vagy szabadjára engedheti a dízelmotor és az elektromos motor kombinált erejét, és élvezheti a rendkívüli teljesítményt. Az autó 215+70 lóerőt, 440+200 Nm nyomatékot biztosít, és 6,1 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.