Legutolsó hozzászólások

A divatos és sokoldalú V90

A régen várt vadonatúj Volvo V90 a mai napon mutatkozott be Stockholmban. A divatos és sokoldalú V90 a prémium autógyártó kínálatának csúcsát megtestesítő 90-es modellcsalád legújabb tagja, a díjnyertes XC90 szabadidőjármű és a közelmúltban bemutatott S90 prémium szedán mellett.

A Volvo Cars megkérdőjelezhetetlen tapasztalattal rendelkezik a kombik építése terén. A Volvo Duett bevezetésével, több mint 60 évvel ezelőtt útjára indult hagyományokra építve az új V90 új mércét állít a prémium kombi kategóriában az esztétikum, az anyaghasználat és a kidolgozás terén, miközben maradéktalanul teljesíti a valódi kombikkal szemben támasztott hagyományos, praktikus elvárásokat.

Volvo V90

 

 

„Igazán erős pozícióval rendelkezünk a kombi szegmensben.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Sokak szemében mi vagyunk a leghitelesebb kombi márka, és bár a Volvo manapság többről szól, mint a kombikról, büszkén folytatjuk ezeket a nemes hagyományokat a V90-nel.”

A vadonatúj V90 a Volvo 90-es csúcsmodell-szériájának harmadikként bemutatott tagja, amely társaihoz hasonlóan a vállalat különleges, teljesen moduláris SPA átméretezhető padlólemezére épül. Az SPA platform vadonatúj lehetőségek egész tárházát nyitotta meg a Volvo előtt a gépjárművek tervezése, építése és felszerelése terén.

„A modern prémium kombi műfaja a fényűző, kényeztető utazási élményt a jellegzetes sziluett mögött rejlő, tradicionális praktikummal társítja. Az új Volvo modellek kifinomult belső környezete ezúttal kimagaslóan tágas csomagtérrel párosul. Az eredmény: minden körülmények között optimális funkcionalitás, legyen szó online kapcsolódási szolgáltatásokról, tárolási megoldásokról, vagy csomagszállításról.” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.

Az új V90 olyan élvonalbeli technológiákat vonultat fel, mint a Pilot Assist fél-autonóm mobilitási rendszer, a piacon jelenleg elérhető legfejlettebb biztonsági csomag (többek között a nagytestű állatok felismerésére alkalmas érzékelő rendszerrel, és az útról lefutó autó utasait védelmező megoldással), valamint a kategóriaelső online kapcsolódási funkciók, az okostelefon-integrációtól az Apple CarPlay szolgáltatásig.

Volvo V90Volvo V90

A Volvo Cars emellett fáradhatatlanul tökéletesítette az új modell menetdinamikai jellemzőit, így az merőben újszerű, kifinomult vezethetőséget kínál, élményszámba menő irányíthatósággal és kiszámítható viselkedéssel.

„A V90 több mint versenyképes ajánlat. A PowerPulse technológia határozott teljesítmény-többlettel ruházza fel dízelmotorunkat, míg a T8 Twin Engine hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid hajtáslánc mintegy 410 lóerőt és nagyjából 50 kilométernyi, tisztán elektromos hatótávolságot kínál.” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Cars kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke.