Legutolsó hozzászólások

Az új Volvo S90 máris díjat nyert

A Volvo Cars prémium szedánja, az S90 a vezető autóipari formatervezőkből álló nemzetközi zsűri döntése alapján elnyerte a 2015. év legszebb formatervű szériamodellje (Production Car Design of the Year 2015) díjat.

 

Volvo S90

A Car Design News című szakkiadvány szervezésében kiadott díj a legnagyobb jelentőségű elismerés az autóipari formatervezés világában. A zsűri tizennyolc - a világ minden pontjáról érkezett- élvonalbeli autós formatervezőből áll, akik olyan márkák arculatáért felelnek, mint a Bentley, Daimler, McLaren vagy Ferrari.

„Az ultramodern anyagok, a klasszikus arányok és a visszafogott felületkidolgozás alkalmazása jól tükrözi elsődleges szándékunkat: saját utunkat kívánjuk járni. Nem szeretnénk alkalmazkodni másokhoz, az a célunk, hogy kiemelkedjünk a tömegből.” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.

A Volvo Cars által alkotott utasterek kiemelt figyelmet kaptak az utóbbi időkben, kialakításuk visszafogott, nyugodt jellegének, valamint a meghatározó stíluselemek következetes alkalmazásának köszönhetően. Kiváló példái ennek az új S90 belső terében megjelenő elegáns légbeömlő rostélyok, illetve kezelőfelületek.

A 18 tagú zsűri választása húsz jelölt közül esett a Volvo S90-re. A prémium szedán méltatásakor külön kiemelték annak nagyszerű arányait, hiteles anyaghasználatát és időtlen formatervét.

A díj kapcsán Owen Ready, a Car Design News szerkesztője elmondta: az S90 esetében különösen nagyra értékelte a zsűri, hogy a tervezők „letisztult, nyugodt formavilágot teremtettek a helyett a szórakoztató célú dizájn helyett, amely túlságosan régóta mérgezi a szakmát.”

A díjat a Genfi Autószalonon, a Car Design News által szervezett ünnepség keretében adták át.

 

Magas felbontású fotók, videók: media.volvocars.com