Legutolsó hozzászólások

Köszönet a XX. Országos Volvo Találkozóért

A XX. Országos Volvo Találkozó idén ismét a Lóerők Éjszakája programegyüttes keretében került megrendezésre, Tökölön. A 160 autó és több mint 300 vendég az ötórás program keretében több programba is bekapcsolódhattak, mint például kerékcsere verseny, gyorsulás, felnikitartó verseny, kvízek, tesztek, tombola. A csapat régi jóbarátja, Leslie McKlasky a falusi pajta bulik hangulatát varázsolta a háttérbe egyszemélyes country zenéjének köszönhetően. Ezzel a rövid összefoglalóval szeretnénk megköszönni azt, hogy a Találkozó idén is megvalósulhatott.

 

 

A rendezvény idei sztár programja a gyorsulás lett, amire már a kora délelőtti óráktól lehetett regisztrálni, s amit Sallai László és csapata remek hangulatban és profi színvonalon bonyolított le a főszervezők segítségével. Idén már másodjára gyorsulhattak a volvósok akár profibb teljesítménnyel és autóval, akár hobbi szinten, kipróbálás jelleggel. Annyi bizonyos, hogy egy gyorsulásban résztvevő volvós sem távozott üres kézzel, mert a legjobbak kupát kaptak, valamint oklevelek kerültek kiosztásra az elért eredmények miatt. Ezúton is mindenkinek gratulálunk és már most lehet készülni a XXI. Országos Volvo Találkozóra, hiszen a III. Volvo Gyorsulási Futam ismét a program része lesz.

A kerékcsere verseny idén először került be programba, amit Sziklavári Tamás vezetésével a Sziget-Szer Kft. támogatott. A kiállított autón mindenki kipróbálhatta magát a kerékcsere tudományban, melyet a szervezők BAHCO szerszámokkal és eszközökkel segítettek, valamint az időtartamot stopperrel mérték. Az első három helyezett értékes nyereményekkel lett gazdagabb.

A felnikitartó versenyt hagyományosan Hajdú Viktor vezényelte, ahol a férfiak, nők és gyerekek már külön kategóriában indulhattak. Volt aki fél percig, de volt aki több mint hét percig is bírta tartani a felnit, a szabályok szerint előre nyújtott egyenes kézzel. Ez az a játékos verseny, ahol nem akadály a kor, a nem, meg hogy milyen autóval jött a vendég a találkozóra. Mindenképpen jó móka, amit a résztvevők mindig nagyon élveznek. Külön öröm, hogy évről-évre egyre többen regisztrálnak erre a versenyre. Az autók típus szerinti rendezésében szintén Hajdú Viktor nyújtott segítséget csapatával, de jutott hely természetesen az OFF autóknak is, hiszen a Volvo találkozóra nemcsak Volvo tulajdonosok kíváncsiak!

 

 

Idén a szervezők a Csilli-Villi Magántakarítás jóvoltából, egy olyan plusszt kívántak nyújtani a vendégeknek, miszerint a vendégek a bejáratnál kapott ásványvizes kupont beválthatták a helyszínen az adott standnál, vagy akár kávézhattak is, illetve ahol a gyerekek ingyen juthattak üdítőkhöz és müzli szeletekhez. Köszönet illeti ezért Nyíri Ritát és Sári Pétert, akik ezzel is támogatták a rendezvényt.Mivel a csapat hivatásos óvónénije Melinda már anyai elfoglaltsága miatt idén nem tudott részt venni a Gyereksarok koordinálásában, új belépőként Nahlik Gáborné Kata látta el ezt a szerepet. Főleg a kartonból kivágható sablonokból való Volvo autók készítése, valamint a színezés volt népszerű a kisgyerekek körében. De szintén a Gyereksarokban volt mód arra, hogy a gyerekek és felnőttek egyaránt csillámtetoválást kapjanak előre gyártott Volvo sablonok alapján, de volt pár gyerekeknek való sablon is. Meglepő mód, ezen a tetováló programon több felnőtt vett részt, mint gyerek - Miklós Zsófia pedig készülhet máris a XXI. Országos Volvo Találkozóra, mert jövőre ismét egész program alatt varrhatja az emberekre a tetoválásokat. Jövőre jobban bekészülnek csillám csodákból a szervezők, mert a jelek szerint a Gyereksarokban idén ezé volt a főszerep!

Természtesen a “legszebb veterán”, a “legsportosabb” és a “legmókásabb” autókra is érkeztek szavazatok, melyekért szép és hasznos ajándékokat lehetett átvenni a nyerteseknek. A “legszebb veterán” autó díjához kapcsolódóan Selmeczi Géza filmnyomó mester ajánlott fel egy különdíjat, melyről azt kell tudni, hogy egy díjnyertes, különleges szitanyomat, ami próbál méltó lenni a most díjazott P1800 ES-hez.

 

Volt természetesen Volvo-Kvíz, melyet idén - köszönhetően a könnyítéseknek - sokkal többen töltöttek ki jól, mint az előző években. Ez a KRESZ-Tesztről sajnos nem mondható el, sokan voltak, akik max tippre mentek, de ez az utakon sajnos nem elég, mert bár biztosnságos a Volvo, de fontos, hogy mi is biztonsággal tudjuk alkalmazni a szabályokat! Jövőre ezen a játékon is csavarni fogunk egyet! A kvízek, tesztek és szavazólapok összesítésénél és a végeredmények kihirdetésnél nagy segítséget nyújtott Nahlik Kata, Miklós Zsófi valamint Csáki Imre, akinek a nap további részében is sok adminisztrációs teendője volt.

 

S végül az elmaradhatatlan tombola, melyre sok apró ajándékkal készültek a szevezők. Az Udvari Automobil Kft. idén személyesen nem tudott részt venni a programban, de a felajánlásával jónéhány volvós erekje is kiosztásra került a nyertesek között. Ugyanígy a Seres Autó sem képviseltette magát külön standdal, sem promócióval, de évek óta rendszeresen támogatják a rendezvényt, amit ezúton is nagyon köszönnek a Szervezők!

A beléptetésnél a következő Találkozóra is Fülöp Zsolt és Dévai Tamás lesz felkérve, mert bár először jártak egy ilyen autós rendezvényen, de hamar belejöttek abba, hogy a kedves Vendégeket ellássák információkkal, a találkozóval kapcsolatos kvízekkel, leírásokkal, az autók szélvédője mögé tehető sorszámokkal, valamint az elmaradhatatlan találkozó matricával.

 

Ami pedig a legfontosabb: a legnyagyobb köszönet a kilátogató kedves Vendégeknek jár! Nélkülük a Találkozó nem létezhetne és a Szervezők továbbra is azon vannak, hogy minél több látogató széles mosollyal az arcán térhessen haza egy-egy ilyen rendezvény után. Legyen tele kedves emlékekkel, apró ajándékokkal, új barátokkal és hasznos gondolatokkal!

 

 

 

További fényképek a találkozóról az alábbi hivatkozásokon érhetők el:

(Ha neked is van publikus fotóalbumot a találkozóról, küldd meg nekünk és betesszük ebbe a listába!)

 

Jövőre mindenkit szeretettel vár a Volvo WiW csapat nevében:

Makay Kálmán és Makay-Dévai Sarolta - szervezők.