Legutolsó hozzászólások

Volvo V90 Cross Country - luxus a terepen

A Volvo Cars az új V90 Cross Country modellel megmutatja személyiségének kalandkedvelő oldalát. A prémium autókat gyártó Volvo Cars a mai napon leleplezte a rég várt V90 Cross Country-t, amellyel teljessé vált a 90-es modellszéria.

 

 

 

Amióta csaknem húsz éve bevezette legelső Cross Country modelljét, a Volvo Cars a strapabíró, terepképes, négyévszakos termékek szinonimájává vált, Cross Country modelleinek családja pedig egyre népesebb.A Volvo Cross Country modellek mind fontosabb szerepet játszanak a svéd autógyártó termékválasztékában, amint a prémium autók vásárlói egyre inkább áttérnek egy élmény alapú életstílusra, amelyet követve olykor le kell térniük az aszfaltutakról.

 

 

„A V90 Cross Country az elegáns V90 alapjaira építkezve olyan, aszfalton és terepen egyaránt otthonosan mozgó autóként lép színre, amely a biztonságot, a kényelmet és a teljesítményt kalandkedvelő, ütőképes csomagként tárja az ügyfelek elé.” - mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.

Svédország nem csupán a föld legkeményebb teleinek ad otthont, de területének 77 százalékát erdők, tavak borítják; aligha meglepő tehát, hogy itt fejlesztették ki és itt tesztelték ezeket a kiemelkedően tartós, négyévszakos autókat. A Volvo Cars ezirányú szakértelme kulcsfontosságú szerepet játszik a márka életében, amiről a Cross Country modellcsalád is tanúskodik.

„Autóink legendásan biztonságosak, robusztusak és tartósak. Az összkerékhajtás, a megnövelt szabad hasmagasság, valamint az időjárástól és útviszonyoktól függetlenül kényelmesre és kiszámíthatóra hangolt futómű révén az új V90 Cross Country a sokoldalú V90 kombit egy felfedező szellemiségével ruházza fel.” - mondta Dr Peter Mertens, a Volvo Cars kutatás-fejlesztésért felelős alelnöke.

A Volvo Cars SPA padlólemezére épülő V90 Cross Country kíméletlen tesztek során bizonyította, hogy képes túlélni azokat a szélsőséges viszonyokat, amelyekkel gazdái kezei között előbb vagy utóbb szembesülni fog.A mínusz negyven fokos hidegekben bővelkedő észak-svédországi, titkos tesztlétesítményektől az arizonai sivatagok perzselő forróságáig mindenütt próbára tették a V90 Cross Country-t, hogy bizonyosak lehessenek benne: minden körülmények között helyt fog állni.A határozottan egyedi karakterű, azonnal felismerhető V90 Cross Country strapabíró személyisége olyan, fényűző belsőt rejt, amely a kategóriában szokatlan minőséget kínál, beleértve az S90 és V90 modelleken bevezetett kapcsolódási és szórakoztatási funkciókat, köztük a felső kategóriás Bowers & Wilkins audiorendszert.

A V90 Cross Country külső stílusjegyei jól tükrözik az autó erőteljes, dinamikus karakterét; az ügyfelek választhatnak a strapabíró és az elegáns részletek között.

„Egy Volvo Cross Country típus megtervezése nem ujjgyakorlat, nem csupán plasztikai műtét. Alapja a modell őszinte, hiteles terepalkalmassága. A Volvo V90 Cross Country az erőteljes külső megjelenés és a fényűző skandináv beltér meglepő, izgalmas kombinációját kínálja. Új recept szerint folytatja a Volvo Cross Country modellek nemes hagyományát: az ütőképes terepalkalmasságot a lehető legelegánsabb, legkifinomultabb, testre szabott kombi ruhájába öltözteti.” - mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.

Az új V90 Cross Country a komfort alapú terepalkalmasság új szintjét valósítja meg a népszerű piaci szegmensben. A modell gyártása még idén ősszel kezdetét veszi a Volvo Cars torslandai üzemében, Svédországban.