Legutolsó hozzászólások

Az új Volvo XC40 magabiztos szabadidőjárművel gazdagítja a városi életet

A prémium autókat gyártó Volvo Cars az új Volvo XC40 bemutatásával idén ősszel új mércét állít a biztonság és a felhasználói élmény terén a kisméretű szabadidőjárművek osztályában.

Az XC40-est úgy tervezték meg, hogy választ adjon a modern nagyvárosi életben felmerülő kihívásokra; hogy pihentetőbbé, élvezetesebbé tegye a mindennapi ingázást azokkal a díjnyertes biztonsági, kapcsolódási és infotainment technológiákkal, amelyek eredetileg a Volvo új 90-es és 60-as modellsorozataiban mutatkoztak be, és mostantól ebben a méretosztályban is elérhetők.

 


 

„Az XC40 a Volvo első modellje ebben a gyorsan fejlődő piaci szegmensben, és mint ilyen, egyértelműen arra született, hogy napjaink zsúfolt, gyors tempójú nagyvárosi közegeiben boldoguljon. A Volvo biztonság terén elért, hagyományos elsőségére építve az új XC40 a létező legmagasabb biztonsági színvonalat nyújtja, könnyen kezelhető kezelőfelülettel és praktikus kapcsolódási szolgáltatásokkal egyetemben.” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató.

Az új XC40 az első olyan Volvo, amely a vállalat új kompakt moduláris platformjára (Compact Modular Architecture, CMA) épül. Fedélzetén számos olyan, úttörő technológiával találkozhatunk, amelyek eredetileg a Volvo nagyobb, méretezhető padlólemezére (Scalable Product Architecture, SPA) épülő 90-es és 60-as sorozatokban mutatkoztak be.

A Volvo által nyújtott biztonsági szolgáltatások és ügyfélélmény hátterében az Élet körforgása (Circle of Life) filozófia áll: ennek lényege a színvonal és a technológiák folyamatos fejlesztése az ügyfelektől kapott visszajelzések és a valós életből nyert adatok alapján.

Az XC40 olyan biztonsági és vezetőtámogató funkciókat kínál, mint a Volvo félautonóm rendszere, a legújabb generációs City Safety, az útelhagyást megakadályozó biztonsági rendszer, az automatikus fékvezérléssel kombinált kitolatást segítő rendszer, vagy a 360 fokos kamera, ami segíti a manőverezést a szűk helyeken. Ezek a rendszerek és számos egyéb műszaki megoldás teszi az új XC40-est a kisméretű prémium szabadidőjárművek kategóriájának egyik leggazdagabban felszerelt képviselőjévé.

„A modern nagyvárosi élet összetett feladatok elé állítja nem csak az autóvezetőket, de a gyalogosokat, kerékpárosokat és a közlekedés egyéb résztvevőit is. Az új XC40 a vezető kognitív terhelését hivatott mérsékelni. A Volvo biztonsági és vezetőtámogató rendszerei aktívan azonosítják és semlegesítik a potenciálisan veszélyes helyzeteket, és ezzel pihentetőbbé, egyszersmind élvezetesebbé teszik a nagyvárosi vezetést.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke.

Minden egyes új Volvo modell fejlesztésekor a létező legfejlettebb biztonsági és vezetőtámogató rendszerek jelentik a kiindulási alapot. Az XC40 ugyanakkor ezek mellett a nagyon testvérei által kínál, kiemelkedő színvonalú biztonsági és infotainment funkciókból is profitálnak.

„Magabiztos, könnyen kezelhető, praktikus és kényelmes felhasználói élményt kínálunk a mindennapokban, amely a Volvo piacvezető biztonsági kompetenciájára, valós tapasztalatokra és kutatásokra épül. Az XC40 azon generáció autója, akik teljes körű kapcsolódási szolgáltatásokat várnak el. Az összes kijelzőt és képernyőt úgy optimalizáltuk, hogy azokat biztonságosan, könnyen és hatékonyan lehessen kezelni, hozzájárulva az aktív városi vezetés élményéhez.” – mondta Ödgärd Andersson, a Volvo Cars járműszoftver- és elektronikai fejlesztésekért felelős alelnöke.