Legutolsó hozzászólások

Rekordszámú részvétel a XXIII. Országos Volvo Találkozón

Immáron 23. alkalommal került megrendezésre az Országos Volvo Találkozó a Lóerők Éjszakája programsorozat keretében a Tököli Reptéren. A rekkenő hőség ellenére több mint 260 autó és 400 vendég tisztelte meg a rendezvényt jelenlétével, melyet a hazai volvo közösségek összetartó erejének is köszönhetnek a szervezők.

A VolvoWiW csapatát idén a Volvo Fan Club Hungary közösség önkéntes csapata is segítette, azonban rajtuk kívül voltak, akik közösség függetlenül felajánlották támogatásukat annak érdekében, hogy egy klassz rendezvényt sikerüljön kivitelezni. A jövőt persze a szervezők sem látják, de az már biztos, hogy a rajongók támogatása nélkül nem tudott volna ekkorát fejlődni az Országos Volvo Találkozó sem nagyságában, sem pedig tartalmában és értékeiben.

A Volvo Gyorsulási Futam különösen nagyot lendített az esemény népszerűségén, hiszen idén már ötödjére mérhették össze technikai tudásukat és gyorsaságukat a futamon résztvevő Volvo tulajdonosok, akik az elmúlt évekhez képest idén rekordszámban vettek részt ezen az izgalmas eseményen. A gyorsulási versenyt koordináló Joiner Motorsport munkatársai úgy vélik, hogy bár nem Volvo-tipikus sportról beszélünk, mégis évről-évre több az olyan indulók száma, akik már technikailag is külön készülnek a Volvo Gyorsulási Futamra. Idén ráadásul könnyítette az indulást az is, hogy online is lehetett regisztrálni a versenyre a futam.hu oldalon keresztül. A legjobbak a futam végén kategóriánként díjakban részesültek, az amatőrök pedig oklevelet is kaptak az eredményhirdetés végén.

A Volvo Fan Club Hungary önálló kezdeményezésére minden belépő autóról külön fényképet is készítettek a Találkozó bejáratánál, mely kedves emlék lehet mind a tulajdonosok, mind pedig a többi résztvevő számára. Az elkészült fényképek megtekinthetők a VFCH csoport által létrehozott albumok között.

Különösen nagy sikere volt az Országos Volvo Találkozóra szervezett Volvo Simogató eseménynek, melyhez a Volvo S60 T5 R-Design csodagépet az Ivanics Csoport biztosította számunka. Sziklavári Tamás kollégánk pedig kitörő lelkesedéssel fuvarozta az érdeklődőket ezzel az elegáns és sportos autóval, és mutatta meg az újdonságokat a helyszínen lévő érdeklődőknek.

Volt Volvo-Kvíz, melyet több mint 90 játékos kedvű vendég töltött ki, s külön öröm volt látni, hogy a nehéz kérdésekre is igen sok jó válaszadás született. Azon azért elcsodálkoztunk, amikor egy beugratós kérdésnél többen is úgy gondolták, hogy a Volvo XC60 külső optikai csomagja tartalmaz a szélvédőbe épített bifokális dioptriacsiszolást is a vezető előtti oldalon, s bár a Volvo törekszik élen járni a technikai újításokban, de ennyit lehet, hogy még ők sem tudnak. A Kresz-Teszt is hozott meglepetéseket, mert a beérkezett 78 db tesztből csupán 6 fő oldotta meg hibátlanul a teljes kérdéssort. Ezen kívül lehetett még leg-autókra szavazni a szélvédőre kitett sorszámok alapján, ahogy az elmúlt valamennyi Volvo Találkozón, s a játék díjazottjai külön elismerésben is részesültek.

A felnikitartó verseny már kilenc éve töretlen sikerrel megy előre, amelyen idén több mint egy órán keresztül mérték össze erejüket és technikájukat a résztvevők. A legkitartóbbnak idén is a gyerekek bizonyultak, akik mindegyike ajándékkal zárta a versenyt, majd a felnőttek között is díjaztuk a hölgy és férfi márkatársakat.

Mégis ami mindannyiunk nagy örömére szolgált, hogy idén is átadhattuk a közönség szavazatai alapján a Legjobb Volvo Szerviznek járó díjat, melyet idén Nagy Zoltán vehetett át tőlünk a Volverk-Autó Kft. vezetőjeként. Ennek okán már a közeljövőben megnyitjuk a legújabb ajánló oldalunkat, hogy egy teljes év ajánlási adatai összegyűljenek a XXIV. Országos Volvo Találkozóra. Szép számú szavazatot kapott még az Ivanics Csoport, az Auto Seres Kft, valamint az Udvari Automobil Kft. is.

A rendezvényen folyamatosan volt alkatrész tanácsadás a Nordic Store Kft. jóvoltából, ahol is Harangozó Gáborral lehetett személyesen is konzultálni egyéni problémákról, igényekről. Selmeczi Géza, alias “Gézabá” pedig a találkozóra készített matricákról és sorszámokról gondoskodott, valamint emlékpólókat is lehetett nála a helyszínen készíttetni.

A 2020 júniusára tervezett XXIV. Országos Volvo Találkozó ismét a Lóerők Éjszakáján kerül majd megrendezésre a Tököli Repülőtéren, ahova már most kibővített programokat tervezünk a kedves érdeklődők számára. Ezzel együtt pedig továbbra is várjuk minden volvo-s márkatárs véleményét és javaslatát a jövőbeni rendezvényeink kapcsán, addig is nagy segítség lenne, ha az idei OVT résztvevői saját véleményük alapján kitöltenék kérdőívünket és leírnák gondolataikat az idei eseményünkkel kapcsolatban.

 

Köszönjük a részvételt! Jövőre is mindenkit szeretettel várunk!

 

 

VolvoWiW