főlaphírek2


Start/Stop funkció az automata váltós modellekben

Start/Stop funkció az automata váltós modellekbenA Volvo Car Corporation vásárlói számára elérhetővé teszi az üzemanyag-fogyasztást csökkentő start/stop funkció és az automata sebességváltó kombinálását. Az új start/stop funkcióval kombinált hatsebességes automata sebességváltó a Volvo S60, V60, V70 és S80 modellek D3 motorral szerelt változataiban egyes országokban szeptember elejétől, más országokban, így például Magyarországon jövő év tavaszától lesz elérhető. Az új start/stop technológia kilométerenként 10 grammal csökkenti a széndioxid-kibocsátást, amely 100 kilométerenként 0,4 literrel alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást jelent.

„A hagyományos erőátviteli rendszerek széndioxid-kibocsátásának folyamatos csökkentése fontos része a „DRIVe – cél a zéró kibocsátás” programunknak. Rövidtávon ez a technológia a leghatékonyabb módja a széndioxid-kibocsátás csökkentésének teljes modellkínálatunk vonatkozásában. A munka párhuzamosan fut az innovatív, elektromos hajtást előtérbe helyező technológiák fejlesztésével” – mondta Peter Mertens, a Volvo Car Corporation kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

A start/stop technológia kombinálása az automata sebességváltóval nagyobb technológiai kihívást jelent, mint a legtöbb Volvo modellben már elérhető, kézi sebességváltós kivitel esetében. A motornak ugyanis azonnal újra kell indulnia, amikor a sofőr a fékpedálról a gázpedálra helyezi a lábát.

Bővebben...
 
Fejlesztés a vadbalesetek ellen

Fejlesztés a vadbalesetek ellenA Volvo Car Corporation új rendszerének fejlesztése, amely az úton észlelt állatok esetén figyelmeztet és automatikusan fékez, a következő lépést jelenti az aktív biztonsági rendszerek területén. Az új rendszer néhány éven belül piaci forgalomba kerül.

A vaddal való ütközés lehetőségét csökkentő biztonsági rendszerek fejlesztésére irányuló projekt a Volvo Car Corporation 2020-as jövőképének része, miszerint egy új Volvóban ülve senki ne veszítse életét, vagy sérüljön meg súlyosan. Az új rendszert a 2010-ben bemutatott ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel opció technológiájára alapozzák.

Bővebben...
 
Elkezdődik a C30 Electric gyártása

Volvo C30 ElectricA modell fejlesztési fázisának befejeztével Volvo Car Corporation megkezdi a Volvo C30 Electric gyártását, így nyár végén az első autókat már kiszállítják a lízing ügyfeleknek, elsősorban vállalatoknak, hatóságoknak és kormányzati szerveknek.

A Volvo C30 Electric értékesítése több európai országban – köztük Svédországban, Belgiumban, Hollandiában és Norvégiában – kezdődik (Magyarországon egyelőre nem rendelhető a modell). 2010 ősze óta egy 50 autót számláló flotta tesztelése zajlott főként a Volvo Car Corporation körein belül. A Volvo C30 Electric meghatározó szereplője volt az „Egy tonna élet” projektnek is, melynek célja a gyakorlatban bemutatni, hogy miként folytathat egy család környezettudatos életmódot. 2012 végéig körülbelül 250 autó gyártását tervezi a vállalat, de a piaci kereslet függvényében ennél több autó gyártása is lehetséges.

Bővebben...
 
Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó

Concept Universe: bemutatkozik a luxus Volvo tanulmányautó A Volvo Car Corporation 2011 áprilisában a sanghaji autókiállításon mutatja be a kifinomult ízléssel rendelkező vásárlóinak szánt, a skandináv design mesterművét jelentő modelljét. A Concept Universe egy nagyméretű luxusszedán, amelynek új, ember-centrikus formanyelve a klasszikus Volvo modellek gyönyörű vonalai előtt tiszteleg.

„A Concept Universe bepillantást enged a világnak abba, hogy mire számíthatnak a következő csúcsmodellünkben” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

 

Bővebben...
 
Volvo Cars standja lett a legjobb Genfben

A Volvo Cars standja lett a legjobb a Genfi AutószalononA Volvo Car Corporation és a Volvo Cars Switzerland kapta a legjobb standért járó Creativity 2011 díjat az idei Genfi Autószalonon. A zsűri tetszését leginkább a márka, és annak értékeit kiválóan tükröző egységes kivitelezés nyerte el.

 

A zsűri három fő szempont alapján választotta a Volvo kiállítási területét a legjobbnak:

•    Környezet: A fából készült padló exkluzív, mégis otthonos benyomást keltett. Tökéletesen képviselte a pihentető és frissítő skandináv formatervezés világát.

•    Technológia: Szintén kiváló volt a kiállítási csarnok és a tárgyaló minden részéből jól látható, három hatalmas képernyő együttesének elrendezése. A látogatók egy elkülönített helyiségben ismerhették meg és próbálhatták ki a Volvo új technológiáit.

•    Innováció: A márka tökéletesen bemutatott vezető terméke, a hálózatról tölthető hibrid V60 a kiállítótér központjában kapott helyet. A többi modell optimális elrendezésének köszönhetően a látogatók és az autókat bemutató szakemberek könnyen megközelíthették a járműveket.
A Volvo Cars standja lett a legjobb a Genfi Autószalonon„Nagy boldogság és megtiszteltetés számunkra, hogy vállalatunk története során először nyerhettük el a stand kreativitásáért járó Creativity Award díjat Genfben. Gratulálok a koncepció fejlesztésén fáradozó és a standot megépítő munkatársaknak! Ez mindannyiuk számára rendkívüli elismerés” – nyilatkozta Anouk Poelman, a Volvo Cars Switzerland elnöke.



Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 20