Legutolsó hozzászólások

Tarolt a Volvo V60 Plug-in Hybrid Euro NCAP töréstesztjén

Volvo V60 Plug-in Hybrid - Euro NCAPA Volvo Car Group filozófiája szerint a hibrid autóknak ugyanolyan biztonságosaknak kell lenniük, mint bármilyen más új Volvo modellnek. Ezt támasztják alá a legutóbbi Euro NCAP töréstesztek eredményei is. Az összesített értékelés során ugyanis az új Volvo V60 Plug-in Hybrid az eddigi legmagasabb pontszámot érte el a hibrid autók között. A legutóbbi, 64 km/óra sebességű frontális részátfedéses ütközést magába foglaló teszten elért 5 csillag bizonyítja, hogy a hálózatról tölthető hibrid V60 és a hagyományos V60 biztonsági szintje azonos.

„Ugyanolyan magas követelmények vonatkoznak valamennyi modellünkre. Az Euro NCAP törésteszten elért pontszám bizonyítja, hogy az egyedülálló V60 Plug-in Hybrid ugyanazt a kiemelkedően magas biztonsági szintet nyújtja, mint a hagyományos gépjárműveink” – tette hozzá Jan Ivarsson, a Volvo Car Corporation biztonsági stratégiákért és követelményekért felelős igazgatója.

Az Euro NCAP európai biztonsági intézet összesített értékelést készít valamennyi általa tesztelt autó biztonsági szintjéről. Négy különböző alkategóriában hajtanak végre különálló teszteket, amelyek értékelése után kialakul az összesített minősítés. A tesztekről és az eredményekről részletes információ a www.euroncap.com weboldalon található.

Bővebben...
 
Håkan Samuelsson a Volvo új elnök vezérigazgatója

Hakan SamuelssonA Volvo Car Group igazgatótanácsa az igazgatótanács egyik tagját, Håkan Samuelssont nevezte ki a Volvo Cars új elnök-vezérigazgatójának. Stefan Jacoby az igazgatótanáccsal közös megegyezést követően távozott a Volvo Car Group-tól.

„Kitűnő alkalmat látok a Volvo Cars nyereséges növekedésére és terjeszkedésére különösen a dinamikusan fejlődő Kínában. Meg vagyok győződve arról, hogy Håkan Samuelsson széleskörű tapasztalata és vezetői múltja segítségünkre lesz e célok elérésében” – mondta Li Shufu főrészvényes és az igazgatótanács elnöke. „Komoly átalakítási és stratégiai terveink vannak, ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani Stefan Jacoby-nak, mert elévülhetetlen érdemei vannak e stratégia kidolgozásában, és abban is, hogy sikerrel vezette át a vállalatot a Volvo Car Group és a Zhejiang Geely Holding akvizícióját követő első két éven” – tette hozzá Li Shufu.

Håkan Samuelsson 35 évnyi autóipari vezetői tapasztalattal rendelkezik. 2005 és 2009 között a MAN SE elnök-vezérigazgatója volt, 2010 óta pedig független tagja a Volvo Car Group igazgatótanácsának.

 

Bővebben...
 
Két Volvo is az Év Autója 2013 jelöltjei között

Már végleges az a 34 tagú lista, amelyből az idei Év Autója választás győztesét választja ki a szakújságírókból álló nemzetközi zsűri. Kattints erre a linkre és szavazz Te is a Volvo V40 vagy a Volvo V60 Plug-in Hybrid típusokra! A jelöltek listáját később persze jelentősen leszűkítik majd: december elején hozzák nyilvánosságra annak a hét típusnak a nevét, amelyek közül kiválasztják majd a 2013-as Év Autóját. Az eredményhirdetésre azonban az új szokás szerint csak jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon kerülhet sor.

Bővebben...
 
III. Bodrogkisfaludi Volvo Találkozó

Bodrogkisflaudi Volvo Baráti TalálkozóIdén immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Tokaj-hegyalján a Bodrogkisfaludi Volvo Baráti Találkozó, 2012. július 14-15-én. Sorrendben ez volt a harmadik ilyen összejövetel, így találkozónk már hagyományosnak mondható. Rendezvényünk célja a barátok, ismerősök, Volvo-s Kollégák összehozása mellett a kulturális látnivalókban gazdag Tokaj-hegyalja megismertetése, valamint a messze földön híres Tokaji borkultúra bemutatása a résztvevőknek. Kiváló helyszín erre a bodrogkisfaludi Zakator Vendégház, amely a Bodrog folyó partján egy igazi kis „nyugalom szigete”, tágas apartmanházakkal, hatalmas udvarral és persze az elengedhetetlen borospincével. Az idei találkozónak összesen 19 résztvevője volt.

 

Bővebben...
 
Tokajban járt a Volvo WiW csapat

Tokajban járt a Volvo WiW csapatMég a tavalyi évbúcsúztatón, fehérasztal mellett merült fel a gondolat, hogy ha valakinek ötlete és megvalósítási kedve akadna bármilyen köz-érdeklődésre számító eseményre (pl.: kirándulás, egyebek),ne tartsa vissza magát... Szervezze,jelezze. Gondoltam, a márkatársi autózást összekötve egy tokaji borkóstolóval, csak nem maradok egyedül.  Sok baráti, ill. céges rendezvényt volt szerencsém szervezni anno, így nosztalgikus lendülettel indítottam.

Első lépésben a szállásnak jártam utána. Kiderült, hogy kevés a hétvége egy nyáron... nem megy bármelyik szombat-vasárnap. A szállodák előre kissé hidegen reagáltak amikor a létszámot tizenöt és harminc közé saccoltam. Ez volt az elő-info. Az elkényeztetett, népszerű, tokaji szállodáknak persze nem igazán felelt meg ez a tág létszám-meghatározás, hiába ígértem, hogy hetente egyeztetünk szobaigényt, közeledve a napjához. Két szállodánál tartottam tűzben a vasat, mind a kettő feladta két héttel a dátum előtt, pontos létszám híján. Aztán sikerült rugalmasan működő vendégházat találni, ahol is - érzésem szerint - rendben volt az éjszakánk. No de ne ugorjunk előre.

Tokajban járt a Volvo WiW csapatMire jött a tokaji program indulási napja, kiderült, hogy tömegek nem lesznek, nyár, magánprogramok, egyebek. Végül összeállt a csapat, három csatlakozási ponttal. Mint első, Vecsés Shell-kút Widhorse-Saci és társasága, Petiék fél óra múlva Gödöllőnél aztán délben a szerencsi Tesco parkolójába jött Balázs, és indultunk a vendégházba, a Bodrog partjára.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 9