Legutolsó hozzászólások

A Volvo és az üzemanyag hatékonyság

A Volvo Car Corporation új széndioxid-kibocsátási szintekkel erősíti meg az üzemanyag-hatékonyság fejlesztésében betöltött európai vezető szerepét. A 2013-as modellévtől (2012. május 14-től gyártott autók) kezdve a Volvo S60, V60, V70 és S80 modellek dízelmeghajtású változatainak többsége 120 g/km-nél alacsonyabb széndioxid-kibocsátással rendelkezik majd. A Volvo modellkínálatának valamennyi nagyobb autója felszerelhető az új táblafelismerő rendszerrel (Road Sign Information), automatikus fényszóróval (Active High Beam) és automatikus alagút-világítással (Tunnel Detection) is.

„A hagyományos dízel és benzines erőforrások továbbra is fontos szerepet töltenek be a kínálatunkban, ezért hatékonyságukat folyamatosan fejlesztjük. A Volvo az elmúlt két évben 13 százalékkal csökkentette a dízel és benzines modellválasztékának széndioxid-kibocsátását, és a 2013-as modellévben számos új fejlesztést vezetünk be” – mondta Peter Mertens, a Volvo Car Corporation kutatási és fejlesztési részlegének alelnöke.

Bővebben...
 
85 éves a Volvo

85 éves a Volvo. Ugyanaz az autó, ugyanazon a helyen - 85 évvel később.Az első sorozatban gyártott Volvo modell 1927. április 14-én gördült le a gyártósorról a Göteborg melletti Lundby üzemben. 85 évvel később a Volvo Group a világ egyik legnagyobb haszongépjármű gyártójává vált, a Volvo Car Corporation pedig közel 500.000 személyautót értékesít évente.

1927. április 14-én, 10 órakor Hilmer Johansson kereskedelmi igazgató vezette ki az első sorozatban gyártott ÖV4 modellt a göteborgi Lundby gyár kapuján. Most 85 évvel később, a Volvo születésnapját megünnepelve ugyanez a jármű teszi meg ismét ezt az utat. A kocsiban Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója és Olof Persson, a Volvo Group elnöke ül majd.

 

Bővebben...
 
Magyarországon a Volvo V40

2012. április 3-án Magyarországon is lehullt a lepel a Volvo legújabb modelljéről, a Volvo V40-ről, melyet a Volvo Autó Hungária Kft. először sajtókörökben mutatott be hazánkban. A szakma szerint a számos új csúcstechnológiát képviselő szolgáltatásokkal felszerelt, valamint a nagyobb modellek biztonsági és támogató rendszerivel ellátott Volvo V40 az eddigi legintelligensebb és legbiztonságosabb modell.

Volvo V40 - VolvoWiW


Sajtómegjelenések, hivatalos közlemények, a V40 modellről kiadott részletes adatokat tartalmazó cikkek sok helyen elérhetők lesznek, de női szemmel nézve is bizony, sok olyan újdonság került az autóba beépítésre, ami laikusként is közelebb hozza az autót az emberhez. A praktikusság, a biztonság, a formatervezés, valamint a kényelmi funkciók együttese mind jobban erősíti a bizalmat a márkával szemben.

Nézzük meg tehát a Volvo V40 kiemelt biztonsági és kényelmi funkcióit...

 

Bővebben...
 
Bemutatkozik a vadonatúj V40

Volvo V40A Volvo Car Corporation március 6-án a 2012-es Genfi Autószalon mutatja be a vadonatúj Volvo V40-es modellt, amely az egyedülálló skandináv megjelenést és minőségérzetet kimagasló biztonsággal és vezetésdinamikával ötvözi. A vállalat exkluzív ötajtós kompaktja – amely a nagyobb Volvo modellek továbbfejlesztett vonalait és jellemzőit egy letisztult, kompakt külsőben testesíti meg – kész felvenni a versenyt a prémium kategóriás ferdehátú járművek piacán.

„A vadonatúj V40 az első olyan modell, amelyet teljes mértékben az emberközpontú „Önnek terveztük” stratégiának megfelelően fejlesztettünk. Kiemelkedő, csúcstechnológiájú jellemzőivel felfegyverkezve egyértelműen feladja a leckét a legkeményebb versenytársainknak is” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

A vadonatúj Volvo V40 egy modern, egyedi autó exkluzív skandináv megjelenéssel és jellemzőkkel, a csúcsminőség légkörével és minden részletre kiterjedő aprólékos odafigyeléssel. Az új, teljes mértékben grafikus műszerfal személyre szabott elrendezéssel és információkkal járul hozzá az intuitív vezetési élményhez.

„A világ minden tájáról kapott vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően a V modellsorozatunk legkisebb változata a kialakítás, a biztonság és a sokoldalúság páratlan ötvözetét nyújtja. Az autó számos, a modern prémiumautó-vásárlók igényeinek megfelelő szolgáltatással rendelkezik” – magyarázta Stefan Jacoby.

 

Bővebben...
 
50 éves a Volvo Amazon kombi

Volvo Amazon KombiA Volvo 50 évvel ezelőtt, 1962. február 15-én jelentette be Amazon nevű modelljének vadonatúj kombi változatát. Az autó két nappal később, a Stockholmi Autókiállításon mutatkozott be a nagyközönség számára. Az új modellel a Volvo egy kényelmes és elegáns ötajtós szedánt alkotott extra rakodótérrel és számos egyéb praktikus jellemzővel.

„Itt az új Volvo kombi. Az európai körülményeknek megfelelően tervezett exkluzív kombi gépjárművet bevezetik a svéd piacra, és elsőként a Stockholmi Autókiállításon mutatják be. Ez a gépkocsi a Volvo régóta várt Amazon kombija” – írta az AB Volvo 50 évvel ezelőtti sajtóközleményében.

Az új autóval párhuzamosan a népszerű Volvo Duett még hét évig szerepelt a kínálatban, így az átlagosnál nagyobb szállítókapacitást igénylő Volvo vásárlók több modell közül is választhattak. A gyermekes családok számára a modernebb Amazon megkönnyítette az életet, az utazó ügynökök stílusosabban tudtak utazni, az iparosok pedig jobban hozzáférhettek a csomagtartóhoz a hátsó ajtók és az osztott csomagtérajtó révén.

„Az új kombi egy új Volvo modell, amelyhez a lehető legtöbb meglévő Amazon-alkatrészt felhasználták mérnökeink. Az eredmény egy gyors és tágas autó lett, kimagaslóan jó csomagtartó-kapacitással. Négy ajtó és egy osztott csomagtérajtó növeli a pozitív jellemzők sorát a kialakítás, a minőség, a menettulajdonságok és az általános gazdaságosság mellett. A cél az volt, hogy egy tágas családi autót alkossunk a hosszabb távolságra való utazáshoz és a szabadidős igényekhez, illetve egy olyan praktikus gépkocsit, amely munkacélokra is használható. A neve: Volvo 221 Amazon.”

Ez a leírás a csomagtérajtó kivételével a 2012-es Volvo V-sorozat modelljeit is jellemzi. Bemutatásakor az új gépkocsi ára 75 lóerős motorral nettó 14.475 svéd korona volt. Az ennek megfelelő szedán körülbelül 1000 koronával került többe. A mai pénzértékekre átszámítva ez körülbelül 160.000 svéd korona (közel 5.500.000 forint) lenne.



Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 9