Új helyen a fórum

index

Az elmúlt napokban kitiltottak több tucat fórumozót (egyeseket végleg) az Index – Volvo fórumából...

 

- Volvo WiW hírszerkesztő

Egy tíz éves korszak vége, egy új –vélhetően sokkal jobb- kezdete.

Az egész valahol ott kezdődhetett, hogy szép lassan beindult az élet a Volvo WiW-en, ahol éppen a napokban regisztrált az ötszázadik tag is. A kétlakiságot a (törzsfórumozók kérésére is) a WiW-en elindult fórum szekció elindításával próbálta megszűntetni a közösségi oldal gazdája. Mivel minden ment a maga rendjén, az újonan az Index fórumra látogatókat néhányan a „régiek” közül átirányítottuk az új oldalra. Pár hétre rá minden előzetes jel nélkül törölték az új linkre mutató hozzászólásokat, valamint a hozzászólókat kitiltották a Volvo topikból.

Mielőtt részletesebben belemennénk az eset taglalásába, álljon itt néhány emlékkép a fórum indulásáról.

A Volvo fórum szekció 1999. november 13-án indult el a következő hozzászólással:

proof2 

Az elkövetkező pár napban a néhány hozzászóló elindította „A” Volvo-s közösséget, innen alakult a Volvo Baráti Társaság is, alakultak ki máig tartó barátságok, stb.

Néhány dátum, amikor a fórum átlépett bizonyos kerek hozzászólásokat:

5000. : 2000. július 16.

10000. : 2000. december 3.

25000. : 2001. október 31.

50000. : 2002. szeptember 18.

100000. : 2004. június 29.

200000. : 2006. május 28.

300000. : 2008. február  1.

400000. : ?, talán soha.

A legtöbbet hozzászólók:

fargo: több, mint 50000 hozzászólás

Hayloft Ezekiel: több, mint 30000 hozzászólás

L.olvov: közel 25000 hozzászólás

kopiteki: több, mint 20000 hozzászólás

Longboat: közel 20000 hozzászólás

Elnézést, ha valakit lehagytam volna a toplistáról...

Közben a régi fórumon csak jöttek a gondok: hosszabb-rövidebb leállások, lassúság (hiába a sokmilliós állami támogatás ugye), indokolatlan moderálások, stb. Így szépen lassan néhány lelkes szakember létrehozta itt ugyanazt, amit eddig élvezhettünk (sőt jobbat, csak nem akarom elkiabálni).

Erre mi történik: egy (vagy több szervezett) lelkes fikazabáló -elnézést, de egymás között vagyunk- megpróbált rendet tenni, pedig mi nem zsidóztunk, nem akartunk viagrát vetetni senkivel (Stohlnak sem mi adtunk el belőle...), nem lelkesítettünk terrorista websiteokat, csak szerettük volna tovább élni Volvos életünket egy szervezettebb és megbízhatóbb platformon. Már az ókori görög marketingesek is tudták: a negatív reklám is reklám!

Apropó reklám - az index idevonatkozó szabályzata szerint a következő:

„A reklámozás, azaz a hirdetések.

Sokan késztetést éreznek arra, hogy az ország egyik legnagyobb látogatottságú fórumát gazdasági tevékenység céljaira használják fel. Ez elől az Index önmagában nem zárkózik el, azonban - érthetően - fenntartja a jogokat és a ténykedéshez szerződéskötést lát szükségesnek a hirdetni kívánó partnereivel.

Hogy tisztán lássunk, különböztessük meg a magáncélú apró-cseprő ügyek intézését a gazdasági tevékenységtől. Ezekre pontos példát mutat az ALBÉRLET topik, ahol magánszemélyek keresnek, kínálnak albérletet egymás közt. Ezzel szemben időnként megjelennek hivatásos ingatlancégek, ügynökségek vagy olyan magánszemélyek, annak álcázott vállalkozások, amelyek gazdasági tevékenység keretében űzik ezt. Vannak természetesen más topikok is ahol ilyenek előfordulnak, néha más céllal, például direkt vagy indirekt gazdasági előny, esetleg csak (ön)marketing. A technológia is más, például egy weboldal ismételt említése szövegben, képre elhelyezett logo, stb. mely annak az ismertségét van hivatott növelni. Őrájuk vonatkozik a fenti linken megadott médiaajánlat, az ilyen gazdasági tevékenyég a megfelelő reklámszerződés nélkül tilos, a hozzászólások törlésre kerülnek a hozzájuk tartozó nickekkel egyetemben.”
 

Kvázi náluk már az is baj, hogy egy nyíltan társadalmi és nonprofit oldalra hivatkozunk -esetleg csak (ön)marketing ugyebár-??? Az eszem megáll...  

Van energiánk az oldal hirdetésére máshol, más módon is. Nem kell és nem kellett eddig sem ehhez az index segítsége... Persze önmarketing szempontjából most a régi fórum nagyott tett önmagáért. Negatív irányban persze.

Természetesen megnéztem az idézett szabályzatban linkelt CEMP Sales House árlistáját, amiben nem találtam fórumban való hirdetésre vonatkozó árat. A 22-es csapdája, veszett fejsze nyele... sorolhatnám sok-sok közhellyel.

Persze csak az idézett topiknyitó hozzászólásban 4 reklám van elbújtatva:

proof1

Itt tart most az ügy, hozzáteszem: természetesen bizonyára nem tartottunk be minden szabályt kellőképpen (ha burkoltan is, de zsidóztunk, cigányoztunk biztosan–akinek nem inge ne vegye magára-, de vigarát sosem árultunk –még Stohlnak sem J- és a terrorizmussal sem foglalkozunk továbbra sem), de kérem mi is csak egyszerű földi halandók vagyunk: akik mint olyanok, néha hibáznak.

Hogy valami szépet is mondjak a végére:

Isten hozott mindenkit az új fórumon!

Ui.: természetesen ehhez a cikkhez is hozzá lehet szólni, de kéretik minden, a régi helyet szidalmazó hozzászólást kerülni.

 

Hozzászólások (3)Add Comment
charlotte
...
Írta: charlotte, 2010 May 20,
Köszi smilies/smiley.gif
Kék Villám
...
Írta: Kék Villám, 2010 May 22,
Most olvastam a történetet. Köszi, hogy létrehoztátok! Mivel több, mint két éve nem jártam a fórumban, így nem kicsit lepődtem meg, de már rátok találtamsmilies/smiley.gif

A régi fórum egyszerűbb volt és mással is össze volt kötve nekem, de sebaj, ez a jövő, megszokom majdsmilies/smiley.gif

A fentebb említett kritikákról az a véleményem (ill. ebben benne vannak személyes tapasztalataim is, bár nem szóltam pár 10000-et), hogy a politikai és más okból kifolyólag elkövetett anyázás és kesergés nem való és nem méltó egy Volvo topic-hoz. Erre van más fórum, ill. általános elv, hogy csak addig szabad elmenni a szabad vélemény nyilvánításban, amíg ezzel mást nem sértünk (zsidózás és cigányozás ebbe nem fér bele!). A verbális erőszakot előbb-utóbb fizikai követi... A link marketing-problémát és az e miatti törléseket pedig ökörségnek tartom.

Kívánom, hogy legyen ez itt egy nagyszerű VOLVO fórum, ahol a márkával többé-kevésbé kapcsolatos dolgokat (kérdés, segítség, tanácsok, élmények, képek, közösség-szervezés és baráti kommunikáció) osztjuk meg egymással.

Nekem kb. 8 éve, mikor kezdtem a Volvora fókuszálni sokat adott ez a fórum és 3 éve, a megvétel- első szervíz körül is sokat/sokan segítettetek. Ezúton is köszönöm!

Sziasztok!smilies/smiley.gif

/SvédACél!/
Motoroj
...
Írta: Motoroj, 2010 May 23,
Jól nézünk mi ki!smilies/smiley.gif

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy