facebook

Volvo WiW póló rendelés

Volvo WiW emblémás, hímzett pólók rendelhetők női és férfi fazonban, S-XXL méretekben, sötétkék és világoskék színekben.

  • Női fazon: 3.200,-Ft
  • Férfi fazon: 3.400,-Ft

Az ár tartalmazza a postaköltséget és az ÁFA-t is.

Volvo WiW - Pólórendelés

 

Darabszámot, méretet, fazon megjelölést (női/férfi), választott színt, teljes neved, elérhetőségeidet, postázási címed a gezaba@volvowiw.hu e-mail címre küldd!

 

Gyalogosvédelem a Volvo XC60-as modelljében is

2010. november végétől már a Volvo XC60-as modellhez is elérhető az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel opció. Az említett modellt ezzel egy időben felszerelik a Sensus nevű új szórakoztatóelektronikai rendszerrel is, amely a Volvo S60 és V60 modellekben mutatkozott be. Valamennyi információ a középkonzol felső részébe szerelt öt vagy hét collos színes képernyőn jelenik meg.

A Volvo S60 és V60 modelleknél bevezetett ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel már a Volvo XC60 modellhez is elérhető. Ez egy olyan segítő funkció, amellyel a vezető jobban felismerheti a lehetséges veszélyhelyzeteket, és aktívan képes elkerülni a gyalogosgázolást.

Az egyre intenzívebbé váló forgalomban naponta történnek gyalogosgázolások. Svédországban, a közlekedési balesetben elhunytak 16 százaléka gyalogos. Ugyanez az arány az Amerikai Egyesült Államokban 11 százalék, Németországban 13 százalék, Kínában pedig eléri a 25 százalékot.

 

Először figyelmeztet, majd aktiválja a teljes fékerőt

Az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel opció radarral és kamerával érzékeli, ha egy gyalogos lelép az útra az autó elé. A kezdeti figyelmeztetés fő célja, hogy felhívja a sofőr figyelmét a veszélyre, aki így fékezhet, vagy kikerülheti az akadályt. Amennyiben a sofőr nem reagál időben, az autó a teljes fékerőt kihasználva automatikusan lefékez. Megfelelő körülmények között automatikus fékezéssel a rendszer akár 35 km/óra sebességnél is képes a gázolás megakadályozására.

Becslések szerint, ha minden autó fel lenne szerelve ezzel a rendszerrel, akkor a közlekedési balesetben életüket vesztő gyalogosok száma több mint 20 százalékkal csökkenhetne, a súlyos sérülések száma pedig majdnem 30 százalékkal. Tízből három esetben pedig a gázolás teljesen elkerülhetővé válna. A becslések során az autó elejével elütött gyalogosokat vették számításba.

Az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel csak olyan esetekben nem működik, amikor a kamera képességeit a sötétség, a kedvezőtlen időjárás vagy más egyéb tényező korlátozza. A rendszertől függetlenül azonban mindig a vezető felelős a biztonságos vezetésért.

 

A ráfutásos balesetek elkerülését is segíti 

A Volvo mérnökei a rendszert úgy programozták, hogy akkor is reagáljon, ha álló vagy azonos irányban haladó jármű van az autó előtt. Bizonyos helyzetekben az ütközés teljesen elkerülhető, ha a két jármű közötti sebességkülönbség 35 km/óra alatt van. A technológia minden sebességfokozatban aktív.

A még nagyobb kényelem érdekében az automata váltóval rendelkező Volvo XC60 modell már az adaptív tempomat (Adaptive Cruise Control, ACC) legújabb verziójával is rendelhető, amely segít automatikusan tartani az előre megadott követési távolságot. Az újdonság az, hogy már a lassan haladó, időnként leálló forgalomban is használható. Az autó automatikusan felgyorsul, ha a forgalom ismét elindul.

Emellett az XC60 modell kiegészítői között újdonság az autó hűtőrácsába tartozékként  utólag rendelhető 180 fokos látószögű kitekintő kamera. Ez a kamera jelentős segítség a nehezen belátható útkereszteződésekben és parkoláskor is. A kitekintő kamera képe a középkonzolba szerelt képernyőn jelenik meg.

 

Az S60 és V60 modellekével megegyező szórakoztatóelektronikai rendszer

A Volvo XC60 az egyik legmodernebb szórakoztató- elektronikai rendszerrel szintén elérhető, amelyen a zenelejátszó/rádió, a navigációs rendszer, a mobiltelefon, illetve az egyéb szolgáltatások információi a középkonzolba integrált 5 illetve 7 coll méretű színes kijelzőn jelennek meg. A kijelző magasan helyezkedik el, hogy a sofőr könnyebben az úton tarthassa a szemét.

Minden funkció vezérelhető a kormánykerék gombjaival, vagy a közvetlenül a színes kijelző alá helyezett gombokkal, emellett egy távirányító is tartozik a rendszerhez. Az XC60 ugyanolyan középkonzollal és hangrendszerrel egészül ki, mint amelyet a Volvo S60 és V60 modelleknél vezettek be.

A legfejlettebb audiorendszer, a Premium Sound D-osztályú digitális rendszer 5x130W teljesítményű erősítővel van felszerelve, melynek áramköreit a svéd Anaview gyártja. A 12 hangszórós rendszer támogatja a Dolby Digital és a Dolby Pro Logic II Surround lejátszást, valamint az Audyssey Laboratories legújabb MultEQ technológiáját. A hét collos kijelzőt tartalmazó felsőkategóriás Premium Sound rendszeren kívül három további hangrendszer közül lehet választani.

 

Kétliteres GTDi motorok számos modellben

Az új négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, 1,6 literes és 2 literes GTDi motorok számos Volvo modellben elérhetők lesznek.

Az új GTDi (Gasoline Turbocharged Direct Injection) T5 motor kétliteres hengerűrtartalmú, és 240 lóerőnyi teljesítményt nyújt maximális nyomatéka eléri a 320 Nm-t. A T5 motor a Volvo hatsebességes Powershift automata sebességváltójával érhető el a Volvo S80, V70, XC60, S60 és V60 modellekhez. A Powershift váltó két, párhuzamosan beépített tengelykapcsolójával villámgyors és üzemanyag-takarékos váltást tesz lehetővé. A T5 motor hatsebességes kézi váltóval is kapható a Volvo S80, V70, S60 és V60 modellekben.

„Sikerült egy olyan négyhengeres motort készítenünk, amelynek teljesítménye vetekszik a 2,5 literes öthengeres motorokéval – ugyanakkor sokkal energiatakarékosabb. Ez kedvező előrelépést jelent a nagy teljesítményt és kiváló vezethetőséget igénylő vásárlóknak és a környezetnek egyaránt. Az eredmények hátterében az új turbórendszerünk az egyik legfontosabb tényező, amelyet a kisebb, takarékos motorokhoz fejlesztettünk ki” – mondta Paul Welander a Volvo Cars termékfejlesztésért felelős megbízott alelnöke.

 

Két új 1,6 literes GTDi motor

Két új 1,6 literes GTDi motorváltozat jelenik meg: a 180 lóerős T4 és a 150 lóerős T3. A nyomaték mindkét változatnál 240 Nm, és mindkét motor a teljes sebességtartományban kimagasló húzóerőt nyújt. A nyomatékgörbe viszonylag finom, ami különösen kényelmes vezetési élményt biztosít. A T4 egyaránt elérhető Powershift automata, vagy hatsebességes kézi váltóval a Volvo S80, V70, S60 és V60 modellekhez.

A kézi sebességváltóval felszerelt 1.6-os Volvo S60 és V60 modellek start/stop funkcióval is rendelkeznek, amely álló helyzetben, felengedett kuplungpedál és üres sebesség esetén leállítja a motort. A kuplungpedál ismételt lenyomására a motor újra beindul. A Volvo S60 és V60 modelleknél a T3 motor csak start/stop funkcióval rendelkező, kézi sebességváltóval érhető el.

Az S60 és V60 modelleknél mindkét típusú sebességváltóhoz tartozik egy műszerfalra szerelt DRIVe gomb, amellyel ki- és bekapcsolhatók az üzemanyag-takarékos funkciók:

- a Powershift új funkciója kioldja a tengelykapcsolót, amikor a sofőr a gázpedált teljesen felengedi, és hagyja gurulni az autót. Ez csökkenti a gördülési ellenállást és így az üzemanyag-fogyasztást is.

- a kézi sebességváltóval rendelkező autóknál a start/stop funkciót a DRIVe gomb szabályozza.

 

Korszerűsített dízelmotorok az XC90 modellhez

A Volvo XC90 modellnél a két öthengeres dízelmotor teljesítménye nagyobb, ugyanakkor üzemanyag-fogyasztása kisebb lett. Minden változat automata sebességváltóval rendelhető.

A Volvo XC90 D5 AWD modell 200 lóerős lett, maximális nyomatéka pedig 420 Nm. Az üzemanyag-fogyasztás 8,5 l/100 km-ről 8,3 l/100 km-re csökkent (kombinált európai ciklus). Az elsőkerékhajtású Volvo XC90 D3 esetén ezek az értékek 163 lóerő és 340 Nm. Az üzemanyag-fogyasztás itt 8,2 l/100 km-re csökkent. Mindkét motor megfelel az Euro 5 szabványnak.

Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
smaller | bigger

security code
Írd be a képen látható karaktereket


busy