főlaphírek2


Nyitottan minden jóra

Szép lassan gurulok a forgalom ritmusában, miközben a szellő kellemesen hűti az első szélvédő vonala fölé emelt kezemet. A másik kezem a kormányon és csodálkozva figyelem a mellettem araszolókat micsoda stresszben kergetik egymást lámpától lámpáig. Szinte kívülről nézem az egészet, pedig én magam is részese vagyok a dugóban araszolók népes táborának.

Bővebben...
 
Negyven éve a biztonság szolgáltatában

A Volvo Car Corporation balesetkutató csapata 40 éve dokumentálja és elemzi a Volvo autókat érintő közlekedési baleseteket. Az évek során bemutatott biztonsági rendszerek közül nem egy a balesetkutató csapat lenyűgöző adatbázisából szerzett tudásra épül.

A balesetkutató csapat tevékenységét egy forradalmian új találmánynak köszönhetően kezdhette meg. 1966-ban járunk – csupán néhány évvel azután, hogy Nils Bohlin, a Volvo mérnöke feltalálta a hárompontos biztonsági övet, és a Volvo alkalmazni kezdte azt minden modelljének első ülésein. A biztonsági öv forgalmi balesetekben betöltött szerepének mérésére egy éven keresztül minden balesetet megvizsgáltak, amelyben Volvo járművek érintettek voltak. A biztonsági öv jelentős, 50 százalékos sérüléscsökkentő hatást mutatott.

 

Bővebben...
 
A Polestar indulhat a WTCC Brands Hatch-ben és Okayamában tartott futamain

volvo_green_race

Rövid vakációra készülhet idén a Volvo Cars Motorsport és hivatalos partnere, a svéd túraautó-bajnokság (STCC) résztvevője, a Polestar Racing csapata. A Polestar Racing már a július 18-i, Brands Hatch-ben megrendezett túraautó-világbajnokságra (WTCC) koncentrál, ahol bemutatkozik a csapat bioetanollal hajtott C30 DRIVe járműve Robert Dahlgren irányításával.
Bővebben...
 
Volvo S60 - közel a tökéleteshez

low_INTL_31650

Mi az 4 kereke van és gurul?  - Autó
Mi az 4 kereke van gurul és ha szükséges magától megáll? - Volvo S60 City Safe rendszerrel

 

- Makay Kálmán

2010. 07. 08-án a Volvo hazánkban is bemutatta a legújabb Volvo S60-ast és ismertette a főbb koncepciókat, melyek megtalálhatók az autóban - illetve megismertették a hosszútávú célokat is. Az eredmény lenyügőző, a jövőbeni további koncepciók azt gondolom jó irányba mutatnak.

Bővebben...
 
Hiba a Volvo sebességváltóiban

29 ezer személyautót hív vissza a Volvo a sebességváltó meghibásodása miatt. A szervizakció a Volvo 2009 októbere és 2010 májusa között gyártott C70, XC60, C30, S40, V50, S80, V70, XC70 és XC90 modelljeit érinti, amelyekbe hatfokozatú manuális sebességváltó került.


A hiba a váltókulisszánál jelentkezik, a sebességváltó huzalozásának rögzítésére szolgáló csavarok meglazulhatnak, ami nyomán probléma lehet a sebességváltó kapcsolásánál. A Volvo nem köntörfalaz, kerek perec megmondta, miről van szó: a váltórúd rögzítése tökéletlen és ettől a bowden kilazulhat, ez okozza a problémát. 

Az ügyfeleket levélben értesíti a Volvo, amely az ellenőrzést ingyenesen végzi el. A vizsgálat és az esetleges hibajavítás típustól függően 6 és 60 perc közötti időt vesz igénybe.

 

forrás: vezess.hu, Totalcar.hu

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 20