|
pizo írta:
Teszt
élesbe jött 
|
|
|
|
|
100 hozzászólás oldalanként. Szabályoznmi még továbbra sem lehet, de remélem ennyi elég lesz addig 
|
|
|
|
|
gertibor írta:
Köszönöm, kedves vagy.
Ez Longboatnak szólt, persze mindenki az.
|
|
|
|
|
kopiteki írta:
Nem én fényképeztem, lévén cipeltem a kutyát. Valami bitképként aposztrofálja, nem tudom mi a szart kéne csinálnom.
Szép jó estét!
Látom Suba betölti a fórumot!
Húúú, ma nagyüzem volt kint, összevontam az ebédet-vacsorát (estebéd); kismillió felgyűlt kerti meló kész, nálam gézabá holnap lesz a fűnyírós kör+glialkás gyomirtás, ma a garázsok palatetejét javítottam,
|
|
|
|
|
Longboat írta:
[quote] kopiteki írta:
Srácok, valamelyikőtök gépe vsz vírusos lehet. Azokról beszélek, akiknél szerelek Skype-on. Nem az első olyan levelet kapom,mintha beszélgetőpartner lenne, hogy nagyobbítsam meg a cerkát. Valami nem okés.
Nem erről van szó, be kell állítani a skype-on a privacy-t, vagy mihíjjákot, rég csináltam, nem tudom, hogy kellett, de kiírta, nem volt bonyi.
Nálam ez annyira biztonságos, hogy észre sem veszem ha valaki /ténylegismerős/ felvesz a névlistájába 
|
|
|
|
|
[quote]kopiteki írta:
[quote]Srácok, valamelyikőtök gépe vsz vírusos lehet. Azokról beszélek, akiknél szerelek Skype-on. Nem az első olyan levelet kapom,mintha beszélgetőpartner lenne, hogy nagyobbítsam meg a cerkát. Valami nem okés.[/quote
Nem erről van szó, be kell állítani a skype-on a privacy-t, vagy mihíjjákot, rég csináltam, nem tudom, hogy kellett, de kiírta, nem volt bonyi.
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
kopiteki írta:
Srácok, valamelyikőtök gépe vsz vírusos lehet. Azokról beszélek, akiknél szerelek Skype-on. Nem az első olyan levelet kapom,mintha beszélgetőpartner lenne, hogy nagyobbítsam meg a cerkát. Valami nem okés.
Kaccsold be a mobilod, híni akarlak
Akkor nincs más hátra, meg kell nagyobbítani! 
|
|
|
|
|
kopiteki írta:
Kaccsold be a mobilod, híni akarlak 
|
|
|
|
|
pizo írta:
l.ovlov írta:
Paciiii mi a túróóóó van, nem teszibe képeket???? 
Kicsinyítsd le!
240-250 KB-ra kicsinyítettem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
Fanni már túl nagy, nem tudja a fórum kezelni. 
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
Kicsinyítsd le!
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
l.ovlov írta:
Voltunk Fannizni 
A képek lemaradtak
Igen.
Bele kell férni egy 1000x1000 méretű ablakba!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
Voltunk Fannizni
A képek lemaradtak 
|
|
|
|
|
Voltunk Fannizni 
|
|
|
|
|
pizo írta:
Longboat írta:
Inrock:
A paint nekem nem jó, mert én bőőőőcsész vok. 
Van egy egyszerű trükk, ha windowst használsz:
A képre az egér jobb gombjával klikkelsz, a menüből kiválasztod a "Küldés", azon belül a "Levélként" menüpontot.
Ilyenkor felajánlja, hogy a "windows át tudja méretezni az e-mailben küldött képeket", itt a "További beállítási lehetőségek"-et választod.
Ekkor kiválaszthatod, hogy beleférjen egy 640x480, vagy 800x600, vagy 1024x768 méretű ablakba.
Ha kiválasztottad, akkor megjelenik egy szerkesztés alatt levő e-mail, aminek a csatolmányaként látszik a kiválasztott kép.
Ha a csatolmányra kattintasz, akkor már az átméretezett képet látod, amit el tudsz menteni.
És ez akkor még kényelmesebb, ha több képet jelölsz ki, mert akkor egy lépésben elvégzi az összes képpel.
|
|
|
|
|
Longboat írta:
Inrock:
Van egy egyszerű trükk, ha windowst használsz:
A képre az egér jobb gombjával klikkelsz, a menüből kiválasztod a "Küldés", azon belül a "Levélként" menüpontot.
Ilyenkor felajánlja, hogy a "windows át tudja méretezni az e-mailben küldött képeket", itt a "További beállítási lehetőségek"-et választod.
Ekkor kiválaszthatod, hogy beleférjen egy 640x480, vagy 800x600, vagy 1024x768 méretű ablakba.
Ha kiválasztottad, akkor megjelenik egy szerkesztés alatt levő e-mail, aminek a csatolmányaként látszik a kiválasztott kép.
Ha a csatolmányra kattintasz, akkor már az átméretezett képet látod, amit el tudsz menteni.
|
|
|
|
|
inrock írta:
Komondor? Az télleg nem kis teremtmény...
Komondor 64 
|
|
|
|
|
Qva nagy arc volt, nagyon szeretni való állatka. Szeretnék egy ilyet, ha meglesz a kert.
|
|
|
|
|
Na, Kopikám, jól szétoffoltuk a topikot, minnyá kimoderálnak minket Subástól. 
|
|
|
|
|
Komondor? Az télleg nem kis teremtmény...
|
|
|
|
|
Kopiteki:
Küldd át mélben, megpróbálom feltenni.
|
|
|
|
|
Inrock:
|
|
|
|
|
Nem én fényképeztem, lévén cipeltem a kutyát. Valami bitképként aposztrofálja, nem tudom mi a szart kéne csinálnom.
|
|
|
|
|
Nem. 
|
|
|
|
|
No mostmár én is kipróbázom a képelést...

|
|
|
|
|
kopiteki írta:
Hogy lehet képet feltenni? Megvan a Suba menekülési képe
pizo írta:
"A hozzászólás alján van az "Új kép" melletti tallózás gomb, és utána a gomb melletti "[img]" gombra kattints."
Lehet, hogy túlméretes?
|
|
|
|
|
Hogy lehet képet feltenni? Megvan a Suba menekülési képe
|
|
|
|
|
"ezen a képen még kölyök volt"
???? Miféle vadállat ez, ami kölyök korában akkora mint egy újszülött borjú? 
|
|
|
|
|
"Az a bajom, hogy nincs egy egyszerű és gyors szoftom, amivel képet tudnék méretezni a fórumra"
A Mikroszoft Paint elég használható cucc 
Százalékban megadod a méretet, hogy mekkorára zsugorítsa össze, széltében, magasságban, ami kb befér a méretkorlátba, oszt annyi.
|
|
|
|
|
Suba oltári jó fej, ezen a képen még kölyök volt. Az volt a szép, amikor meglógott, és amikor az utca végén elcsíptük, sztrájkba lépett, lefeküdt a porba és nem mozdult. Így Kopitekivel ölbe kaptuk, és szépen kettesben visszacipeltük a kertbe. Áááá, nem kicsit röhögött a csapat... 
|
|
|
|
|
Ja! Időközben végeztem a gyep nyírásával. Végre.
A pihenőidőben csináltam egy pár remek vagy annak tűnő képet a gépről. valószínűleg holnap teszem fel majd a fotóim közé.
|
|
|
|
|
Szia Gertibor!
Épp ma reggel gondolkodtam el rajta, hogy megkérdezzem, miért nem költözöl át ide. De a kérdés okafogyottá vált. Velkám.
|
|
|
|
|
Elnézve Suba magasságát, az több, mint 1000. Még egy kicsit ágaskodik és simán elharapja az ember torkát. 
|
|
|
|
|
Szép napot a kedves Társaságnak.
|
|
|
|
|
Levettem Suba szélességét 1000-re:
|
|
|
|
|
Longboat írta:
Subát sem tudom feltölteni, pedig a kép abból a mappából van, ahol az indexre feltöltött képeket tartom, de az is szélesebb 1000 pixelnél. 
Sajna az automata átméretezés egyelőre nem lesz.
|
|
|
|
|
Subát sem tudom feltölteni, pedig a kép abból a mappából van, ahol az indexre feltöltött képeket tartom, de az is szélesebb 1000 pixelnél. 
|
|
|
|
|
pizo írta:
Hogyan csinálod? A hozzászólás alján van az "Új kép" melletti tallózás gomb, és utána a gomb melletti "[img]" gombra kattints.
Ez idáig oké. Elsőre túl nagy volt a kép. 1000x1000 lehet? Másodszorra azt mondta, nem jó a formátum, pedig jpg volt az is.
Az a bajom, hogy nincs egy egyszerű és gyors szoftom, amivel képet tudnék méretezni a fórumra, csak a szkenneremé, ami macerás is, lassú is...
Benéztem a képek közé, és elém ugrott a drága Suba:
|
|
|
|
|
Longboat írta:
Harmadszor...
És igen!!!!

|
|
|
|
|
Harmadszor...

|
|
|
|
|
Longboat írta:
Nekem nem sikerült elsőre. És most?
Most sem.
Hogyan csinálod? A hozzászólás alján van az "Új kép" melletti tallózás gomb, és utána a gomb melletti "[img]" gombra kattints.
|
|
|
|
|
Nekem nem sikerült elsőre. És most?
|
|
|
|
|
Longboat írta:
Na most akkor lehet képet beszúrni?
A jelek szerint igen.

|
|
|
|
|
Na most akkor lehet képet beszúrni?
|
|
|
|
|
DaniS70 írta:
S70zép napot mindenkinek!
Gyönyörű az idő, autózzatok, kiránduljatok, pihenjetek!
Halló Kollégák,
az autózás megvolt, most a pihenés jön. Inárcs - Szekszárd oda vissza. Bugyi és Kiskunlacháza közti útfelújítás miatt más útvonalon kellett mennünk, mint a megszokott. Ebben az volt a jó, hogy "Ismerd meg hazádat" projektben vehettem részt. Viszont néhol olyan... útnak nem nevezhető aszfaltozott (aszfalthiányos) valamik voltak, hogy...
|
|
|
|
|
Jó képezést a fórumon  .... Pizoval pedig újabb újdonságokon törjük a fejünket 
|
|
|
|
|
DéeL írta:
kispaci írta:
kispaci írta:
Én is ezt láttam, ezen felbuzdulva itt is végeztem pár módosítást de rollback lett a vége...... valami nem stimmol. 

Showal nálam továbbra sem jelenik meg a pikcsőr, viszont az idézetben igen... hmmm.
Mert még fejlesztői környezetből nem lett átemelve az amelyik tudja.
Várom, hogy Pizo megerősítse, hogy mehet a dolog és már rendben is lesz.
|
|
|
|
|
kispaci írta:
kispaci írta:
Én is ezt láttam, ezen felbuzdulva itt is végeztem pár módosítást de rollback lett a vége...... valami nem stimmol. 

Showal nálam továbbra sem jelenik meg a pikcsőr, viszont az idézetben igen... hmmm.
|
|
|
|
|
pizo írta:
Már csak azt nem tudom, miért írja azt, hogy "Upgrading Kunena to version x.x.x has failed!", amikor az a verzió van fent?
Ne akard tudni  .....már én sem tudom. Fájlszintű másolások révén hibrid.
|
|
|
|
|
Már csak azt nem tudom, miért írja azt, hogy "Upgrading Kunena to version x.x.x has failed!", amikor az a verzió van fent?
|
|
|
|
|
Mondjuk a szín az teljesen jelentéktelen probléma.
|
|
|
|
|
kispaci írta:

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kispaci:
A bétában a képek rendben, a szín még ott sem állítható.
|
|
|
|
|
De hogy én ezt mennyire utálom most. Ilyen szép időben bringázni kéne menni a srácokkal. Egyébként is rágják a fülem, hogy délután menjünk el a CM-re, de az ilyen tömegrendezvényektől kiráz a hideg, ez esetben annál is inkább, mert - bár napi szinten közlekedési eszközként kerekezünk - a durva bringanácik csomó megnyilvánulásukkal nem értek egyet. Érdekes, a kresz, a forgalom jellegzetességeinek ismeretében, magamat nem a többi közlekedő elé/fölé helyezve (látjátok, pedálozom, én mentem meg a Földet, tehát mindenki takarodjon körülöttem az anyjába), semmivel több atrocitás nem ér két keréken, mint négyen. Szóval CM-re nem megyünk, de azért még k. élet, hogy most dolgozni kell.
Lehet, hogy ebéd után elzavarom a bagázst gazokat lesni a vásárba.
|
|
|
|
|
[img]http://www.volvowiw.hu/images/fbfiles/images/images.jpeg[/img]
|
|
|
|
|
Nálam ma gálya van, de holnap megnézzük az RC autós off-road OB futamát, egész napos program, szerintem buli lesz.
|
|
|
|
|
Én már túl vagyok a műhely takarításon. Végre.
Most jön a fűnyírás.
Azért a gép kint áll a garázs előtt, szép tiszta, csili-vili. És "pihenés" fedőnév alatt szoktam gyönyörködni benne.
|
|
|
|
|
"előtte dolgozni kell még egy kicsinykét"
Ez "rabszolgák" sorsa 
|
|
|
|
|
A Kertészeti Egyetemen ma és holnap Virágkiállítás és Vásár mi megyünk, ma 12-től kb 16-ig ott vagyunk, unokázunk kicsit, Kati meg megnézi a gazokat is 
|
|
|
|
|
DaniS70 írta:
Az idő szép, de a pihenés még hátra van, előtte dolgozni kell még egy kicsinykét 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czimbi írta:
A rizsszemizzók cseréje aztán megoldódott-e a 440-esben?
Szia Czimbi!
Köszi az infot, kb. 5 perc alatt abszolváltam! Csináltam is pár fotót, majd ha lesz türelmem, felrakom 
|
|
|
|
|
Morgo888 Morgosson írta:
Ha Vazs megyei (bejelentett) lakos vagy, az illetékességi okból megmagyarázza a címzést, a csaknem párhuzamos fotót viszont nem.
Ha az egyiket elismered és a másik fizikailag kiárt, akkor szvsz nincs különösebb gond...
A dátum-hely-időpont azonosságra viszont nem tudok mit mondani... Objektív szemmel nézve lehet igaz és hamis is, persze a képek megnézése nélkül!
Viszont ha az egyiket meg tudod cáfolni, azzal nagy valószínűséggel a másikat is hiteltelenné tudod tenni, azaz egyik sem lesz bizonyító erejű...
Látni kellene ezt szakembernek, meg ismerni a teljes sztorit, mert ez így csak sötétben matatás a langyos LHM-ben (bocs, off)...
Az összes gyorshajtás aszem a Szombathelyi rk. hatáskörébe került...
|
|
|
|
|
Jó reggelt Mindenkinek!
SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KEDVES ALTF4! 
|
|
|
|
|
l.ovlov írta:
jó reggelt
"A futómű meg a kormány az smafu?  "
Természetesen nem...
Yóreggelt
|
|
|
|
|
Eredményekben gazdag, szép jó reggelt kívánok minden kedves Volvós kollégának.
|
|
|
|
|
Ha Vazs megyei (bejelentett) lakos vagy, az illetékességi okból megmagyarázza a címzést, a csaknem párhuzamos fotót viszont nem.
Ha az egyiket elismered és a másik fizikailag kiárt, akkor szvsz nincs különösebb gond...
A dátum-hely-időpont azonosságra viszont nem tudok mit mondani... Objektív szemmel nézve lehet igaz és hamis is, persze a képek megnézése nélkül!
Viszont ha az egyiket meg tudod cáfolni, azzal nagy valószínűséggel a másikat is hiteltelenné tudod tenni, azaz egyik sem lesz bizonyító erejű...
Látni kellene ezt szakembernek, meg ismerni a teljes sztorit, mert ez így csak sötétben matatás a langyos LHM-ben (bocs, off)...
|
|
|
|
|
Morgo888 Morgosson írta:
Üdv! Ha készült fotó, a már elkészült kép nem manipulálható. A készítés módja talán igen, ún. kalibráló üzemmódban némi eltérés kieszközölhető, értelmét azonban nem látom, ha gyorshajtó kell, elég egy 30-as táblát keresni és lehet aratni. Aki a felvételt csinálja, a felvételt bizonyosan nem szerkesztheti, aki meg feldolgozza, az 1.: nemigen van a 'cél-rendszám' birtokába, 2.: ha van esze, annak viszont tudatában van, hogy mivel pixelekről és árnyalatokról van szó, egy tökéletes hamisítás (szoftver+munkaidő) többe kerül, mint 100 fotóból 1 igazi vér-szabálysértőt kiszedni...
Ha egészen biztosan tér-idő problémád van, én a személyes fotómegtekintést javasolnám, mert sokkal nagyobb az esély egy hanyag rendszám-feldolgozásra (értsd: rosszul/trehányul olvassa le a képet), mint arra hogy manipulálja a fotót. Ha ez utóbbi akárcsak egyszer is bizonyítást nyerne, alapjaiban rengetné meg az uniós traffipax-rendszert...
A laza, nagy ívben letojós módszert nem ajánlanám, mert a határozat-visszacsinálás sokkal több energiába kerül, mint egy személyes megtekintés, ahol netán nemcsak a rendszám-eltérés, de akár a szín/márka eltérés is bejátszhat... meg aztán ha valaki valamit nem követett el, a jog elvárja tőle minimumként ilyen tartalmú vallomás megtételét (ld: P.Dénes nevű "mártír", aki igaztalanul ült több évet, igaz azt mindenki elfelejti közölni, hogy jogorvoslati lehetőségeit nem merítette ki, sőt... a többi nem publikus... sajnos).
Igen mindenképpen szeretnék a dolognak utána járni!
Ugyanis készült egy kép adott időpontban.Legyen x dátum,x időpont. 80km/h-val 50-es lakott területen.Aztán készült egy dettóra majdnem ugyanilyen kép 45 perccel késöbbi időpontban a képen feltüntetett adatokbol(azon a rendőrségi honlapon megnézve amit Ícsi linkelt lentebb).És ugyanezekkel az adatokkal(dátum,óra,hely) jött 2 db levél.Tehát elméletileg az autót ugyanazon a helyen 2x ugyanugy mérték be.A linkelt honlapon megtekinthető képeken(2db-2db kép) nem lehet kivenni a vezetőt(pont eltakarja a nagy bazi fekete sáv amiben a km/h is fel van tüntetve) csak az autót és a rendszámot. A kis adatokbol kitűnik hogy egyik alkalommal 113m volt a távolság(gondolom a trafis autótol a kis autóm),míg másodszor 118m.A 2 esemény fotóin a helyszín(egyéb parkoló autók,épületek,stb) részben megegyezik,de az autórol készült fotók dettóra.Így laikusként megnézve mindenben egyeznek.A kerekek állása,a kis rovarmaradványok az elején,apró por rajta,az árnyékok,fények,stb.Viszont a 2.képen már nem járhatott ott az autó,mert én voltam vele máshol.De sajnos ezt nem tudom semmivel sem bizonyítani,csak szóban,ráadásul egyedül voltam.
Tehát kapok 2x45e Ft-t amikor elvileg csak 1x járna.Megtörtént,nehéz volt a jobb láb,kész.Ezen már itthon túvagyunk.Természetesen ez csak az én verzióm,mert a képek ugye adottak.igazam nem lehet szerintem,mert"Le van fotózva,ráadásul hivatalosan,tehát ott volt" alapon.
Nem a pénzbefizetés zavar(dehogynem,mert 1000 más helye is lenne ennek az összegnek),csak az a baj hogy simán kinézném egyes nem az állományba való tagokrol(mert valljuk be vannak ilyenek!) hogy játszadoznak egy kis előnyugdíjjra...  Természetesen lehet mindez szerencsétlen véletlen és tényleg 2x döngetett bele!De ez esetben atomgáz!Egyszer okay,de hogy másodikra se veszi észre vazze.Kész!Bicikli neki!Totál ki vagyok!El is költözöm asszem.
Egy kis pitiáner borsodi faluban történt az eset és a Vas megyei kapitányságtol jött mindkettő levél.Mondjuk ez is fura nekem.
Sajnos most nem tudok gépnél lenni,de majd kifejtem bővebben ha gondolod!Jó lenne erröl eltársalogni.
|
|
|
|
|
pizo írta:
Volvo-mánia:
Írtam e-mailt.
Néztem!Ment Re! 
|
|
|
|
|
Jó estét a tisztelt márkatársaknak!
Az index forumon egykoron igerte nekem valaki a kovetkezot: elmondja/megmutatja/segit megcsinalni, hogy a kullos felnijeim miatt lathato feknyereg (remelem nem irok hulyeseget  ) hogyan szerelheto ki es vissza. A muvelet celja, hogy letisztitsam a fekportol es pl lekromoztassam vagy hoallo ezustszinnel lefuvassam.
Mivel ebbol nem lett semmi, van valakinek megoszthato tapasztalata?
Elore is koszonom!
|
|
|
|
|
lepetie írta:
Na közben megoldódott. A nod 32-nél a webhozzáférés-védelmet le kellett tiltani
Darwin díjas lépés volt 
|
|
|
|
|
Üdv! Ha készült fotó, a már elkészült kép nem manipulálható. A készítés módja talán igen, ún. kalibráló üzemmódban némi eltérés kieszközölhető, értelmét azonban nem látom, ha gyorshajtó kell, elég egy 30-as táblát keresni és lehet aratni. Aki a felvételt csinálja, a felvételt bizonyosan nem szerkesztheti, aki meg feldolgozza, az 1.: nemigen van a 'cél-rendszám' birtokába, 2.: ha van esze, annak viszont tudatában van, hogy mivel pixelekről és árnyalatokról van szó, egy tökéletes hamisítás (szoftver+munkaidő) többe kerül, mint 100 fotóból 1 igazi vér-szabálysértőt kiszedni...
Ha egészen biztosan tér-idő problémád van, én a személyes fotómegtekintést javasolnám, mert sokkal nagyobb az esély egy hanyag rendszám-feldolgozásra (értsd: rosszul/trehányul olvassa le a képet), mint arra hogy manipulálja a fotót. Ha ez utóbbi akárcsak egyszer is bizonyítást nyerne, alapjaiban rengetné meg az uniós traffipax-rendszert...
A laza, nagy ívben letojós módszert nem ajánlanám, mert a határozat-visszacsinálás sokkal több energiába kerül, mint egy személyes megtekintés, ahol netán nemcsak a rendszám-eltérés, de akár a szín/márka eltérés is bejátszhat... meg aztán ha valaki valamit nem követett el, a jog elvárja tőle minimumként ilyen tartalmú vallomás megtételét (ld: P.Dénes nevű "mártír", aki igaztalanul ült több évet, igaz azt mindenki elfelejti közölni, hogy jogorvoslati lehetőségeit nem merítette ki, sőt... a többi nem publikus... sajnos).
|
|
|
|
|
Volvo-mánia:
Írtam e-mailt.
|
|
|
|
|
czimbi írta:
Annak a csavarnak a leimádkozását kihagytam volna, de a lényeg, hogy győztünk, bement a tartalékcsavar, pusztuljon a régi! Hogy a profi 17-es crowa lazán, egy elegáns reccsenéssel feladja, ez új volt!
Nekem egy régebbi OFF autómon az első fék folyamatosan fogott, ez valósággal beégette a kerékcsavarokat.
A kerékkulcs szétnyílt.
A crowa szintén.
Aztán elővettem Apám régi orosz crowa készletét, a hajtókart egy kb. 1 méteres csőfogóval megfogtuk, arra egy kb. másfél méteres csövet húztunk, és így ekkora erőkarral ki tudtuk szedni a csavart.
Az orosz crowa sértetlenül megoldotta a feladatot, aminek a nehézségéről a fogó pofájának a nyomai árulkodnak.
|
|
|
|
|